avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalitatea actului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalitatea actului?

Sunt disponibilizat si am semnat preavizul ,apoi am fost chemat sa semnez si decizia.Pana aici nimic de obiectat.In decizie sunt mai multe articole dar cel care mi se pare dubios e urmatorul:
Art.4:se acorda salariatului o plata compensatorie....Plata se va face in trei transe egale,astfel:
-transa unu-la data incetarii contractuluiindividual de munca
-transa a doua-dupa 15 zile de la incetarea contractului individual de munca
-transa a treia-dupa 30 zile de la data incetarii contractului individual de munca

Ce mi se pare dubios e transa a doua si a treia,ca nu specifica o data fixa ca la prima transa

Vreau cateva sfaturi,deoarece pot depune contestatie si sa stiu daca are vreun rost
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:00, 4 Februarie 2010
NU este nimic dubios in acest act.
Datele de plata a celor 2 transe aduse in discutie sunt clare:
- a 2-a transa o veti primi la 15 zile dupa ce ati primit-o pe prima iar a 3-a transa la alte 15 zile.

Datele sunt clar specificate, la fel de clar ca si data de primire a primei transe.
sunt specificate si determinate toate platile; toate se calculeaza de la data incetarii
ok inteleg dar de ce nu e pusa data care trebuie primiti banii,pe mine ma sperie acel ,,dupa 15 zile ,, Daca nu sunt primiti dupa 15 zile nu poate zice sa mai astept deoarece nu e nici o data specificata?
ok inteleg dar de ce nu e pusa data care trebuie primiti banii,pe mine ma sperie acel ,,dupa 15 zile ,, Daca nu sunt primiti dupa 15 zile nu poate zice sa mai astept deoarece nu e nici o data specificata?
Cred ca va faceti prea multe probleme. Datele sunt specificate, puteti sa le calculati incepand cu data incetarii.

Dvs vroiati sa va spuna clar ca in data de X februarie si Y martie primiti banii?

NU trebuie sa va faceti probleme.
Daca vedeti ca nu vin banii puteti sa-i dati in judecata. Termenul de prescriptie este de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Calcul lichidare Angela91 Angela91 Buna ziua, as avea nevoie de o informație: Daca plata salariului se face in două transe 05-15 a fiecărei luni. Cu transa de pe data de 05. Se încheie ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii oana78 oana78 Buna ziua avand in vedere ca urmeaza o perioada cu foarte multe concedieri, am si eu urmatoarea nelamurire: Sunt angajata intr-o institutie publica in al ... (vezi toată discuția)