avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscriere carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscriere carnet de munca

In carnetul de munca, la incetare cim conf...la data,se inscrie ultima zi lucrata?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:34, 5 Februarie 2010
Daca luam un caz concret : 30.06.2009 ultima zi lucrata.In cartea de munca se inscrie incetarea la 30.06 sau la 01.07 ?

Daca scri 30.06 atunci cum explici ca a lucrat si a fost platit, sau scri 30.06 orele 15?
Incetarea va fi cu 01.07 data la care nu mai este salariatul unitatii. Tot cu data 01.07 poate sa incepa activitatea la alt angajator, 01.07 fiind prim zi de lucru.
Se scrie incetarea cu data de 30.06.2009 ... chiar daca el lucreaza in aceasta zi.
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
freeelis a scris:

Se scrie incetarea cu data de 30.06.2009 ... chiar daca el lucreaza in aceasta zi.
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Depinde si de practica ITM-urilor. La noi la ITM se solicita ca incetarea sa fie cu ziua urmatoare. Am facut niste incetari cu ultima zi de lucru si m-au pus sa modific cu ziua urmatoare, sincer va spun, ca real.
In carnetul de munca nu se trece ultima zi lucrata ci se trece data incetarii CIM. Asfel, data de incetare nu poate fi o zi in care s-a prestat activitate, avand in vedere faptul ca in acesta zi CIM este incetat.
Asfel daca are un CIM pe durata determinata pana la data de 30.06.2009, aceasta data se trece ca fiind data incetarii dar este o in care nu se presteaza activitate, ultima zi lucrata fiind 29.06.
Cunosc practica multor ITM - uri ... insa foarte putini stiu sa aplice legea in adevaratul sens al cuvantului :(

Alte discuții în legătură

Revisal valentinaanghel valentinaanghel Pentru un CIM perioada determinata (01.03.2012-30.06.2012) suspendat in luna iunie sunt corecte urmatoarele inregistrari in revisal: 01.06-30.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Grad 3 - urgent eujad eujad am un salariat care a adus de la comisia de expertiza decizia de invaliditate grad 3. Acesta nu mai doreste sa lucreze cu 4 ore /zi. Ce tb sa fac: 1. Sa imi ... (vezi toată discuția)