avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, As avea și eu o întrebare referitoare la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, As avea și eu o întrebare referitoare la problema ...

Bună ziua,
As avea și eu o întrebare referitoare la problema mea: sunt implicată într-un dosar penal pt delapidare cu suma de 3500 Ron,încă de prima dată când am fost la poliție mi-am recunoscut fapta, regret foarte mult cele întâmplate menționez faptul că nu am alte antecedente, prejudiciu recuperat încă dinainte de a merge la prima declarație la poliție, am colaborat cu organele de cercetare.
Întrebarea mea este următoarea: care ar fi pedeapsa care as putea-o primi, precizez că dosarul e acuma in camera preliminară
Mulțumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 09:46, 30 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Limitele de pedeapsa pentru infractiunea de delapidare este de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Avand in vedere ca ati declarat si recunoscut deja pe tot parcursul urmaririi penale si camera preliminara, ca ati savarsit fapta astfel cum a fost descrisa in ordonante/rechizitoriu, in opinia mea, ar trebui sa continuati in aceeasi maniera.

Acum sunteti in camera preliminara (o faza procesuala in care sunt verificate toate actele efectuate si dispuse in umarirea penala si inclusiv acuratetea/legalitatea rechizitoriului= actul prin care parchetul sustine trimiterea dumneavoastra in judecata pentru infractiunea savarsita).

Daca judecatorul de camera preliminara va dispune trimiterea in judecata (ceea ce cred ca va si face), atunci veti intra in faza de judecata in care, puteti sa mergeti pe procedura simplificata in baza art 374, 375, Cod procedura penala, adica recunoasteti faptele in integralitate astfel cum sunt prezentate in rechizitoriu si incadrarea lor juridica, iar judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi şi de persoana vătămată.

Care ar fi avantajul? Faptul ca in baza art. 396 alin. (10) Cod procedura penala, [...] în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.


Succes!
- răspuns mutat din topic nou -

Mulțumesc pentru răspuns, dar ideea e că care ar putea fi decizia asupra unei sentințe care mi s-ar da, as putea lua cu suspendare sau amenda sau ce altceva ar mai putea fi?
Va rog frumos un răspuns m-ar liniști mult va rog din suflet înțelegeți mă pt că sunt foarte speriata că aș putea primi cu executare.

Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Revin cu raspuns pentru dumneavoastra la ultima intrebare. Doar pedeapsa amenzii nu cred ca este posibil sa primiti.
In ceea ce priveste suspendarea executarii pedepsei, da, este posibil, la fel cum este posibil sa primiti o solutie de amanare a aplicarii pedepsei. Conditiile ar putea fi indeplinite. Este foarte important modul in care se va desfasura procesul.
Va sfatuiesc totusi sa apelati la un avocat ales, specializat in drept penal, care sa va indrume in mod corespunzator si cu care sa va puteti sfatui pe tot parcursul procesului.

RamonaRaul
Utilizator
09:31, 30 Mai 2024
Mulțumesc mult de răspuns, adică să înțeleg din ceea ce mi-ați spus că în cazul meu as putea primi o pedeapsa mai blândă?
Îmi e tare frica va spun încă o dată să nu mi se dea cu executare deoarece am un copil minor de crescut și nu îmi pot imagina sa crească fara mine.
Va rog mult un răspuns concret și pe înțelesul meu deoarece nu mă am cu legile deloc.
Mulțumesc mult!!
Bună ziua! Aveți șanse să primiți o condamnare cu suspendare. Dacă mergeți pe recunoșterea faptei în fața instanței de judecată, vi se va reduce 1/3 din limitele de pedeapsă. Delapidarea este pedepsită de la 2 la 7 ani, iar după reducerea cu 1/3 limitele ar fi de la 1 an si 4 luni la 4 ani și 8 luni. Ar fi foarte bine să aduceți înscrisuri în circumstanțiere, dacă nu ați depus deja și să vedeți dacă există circumstanțe atenuante care ar putea duce la scăderea cu încă o treime a limitelor de pedeapsă ( art. 75 alin 2 Cod penal). Discutați cu avocatul dumneavoastră chiar dacă e din oficiu. să invoce și atenuantele. El vă va sfătui cel mai bine pentru că știe dosarul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare :buna ziua . in anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare ... Mira1705 Mira1705 Buna ziua . In anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare cu prejudiciul de 18.000 lei . Am lucrat la o casa de pariuri iar toată aceasta suma a ... (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Salut - furt calificat sereanumarian sereanumarian salut as dori sa imi spuneti si mie daca am un dosar in care am primit suspendare pt furt calificat si mai am inca unu tot petru furt si altul pentru conducere ... (vezi toată discuția)