avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine are obligatia sa plateasca daunele rezultate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine are obligatia sa plateasca daunele rezultate dintr-un proces ...

cine are obligatia sa plateasca daunele rezultate dintr-un proces civil intre asociatia de locatari si o persoana fizica a carui autoturism a fost avariat in urma caderilor de zapada de pe acoperisul blocului? obligatia rezultata in urma hoararii judecatoresti care obliga asociatia de propietari la plata acestei daune. e legal sa o plateasca fiacare locatar cu o parte din aceasta suma? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:17, 29 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, este legal ca fiecare locatar sa plateasca cota-parte ce-i revine.....
Daca este o hotarare judecatoreasca, nu mai avem ce discuta, dar,
- din cate stiu, nu poti parca autoturismul oriunde si mai ales, foarte aproape de baza blocului - adica constient sau inconstient tre' sa te astepti ca se poate intampla ceva neplacut;
- cunosc destule cazuri in care cel pagubit (aflat in situatia initiatorului acestui topic), era asigurat iar asigurarile nu l-au despagubit, exact pe motivul aratat mai sus : masina nu era parcata in parcare, ci chiar la baza blocului si la o mica furtuna, vantul a "luat" un ghiveci cu flori si in cadere, i-a spart parbrizul... Alta data s-a spart un geam - cam cu aceleasi urmari !
- asadar, observati, depinde cum judeca instanta - cateodata da dreptate pagubitului, cateodata, nu ii da dreptate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)