avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal de contraventie

pana la ce data ,de la data savarsirii faptei agentul este obligat sa intocmeasca procesul verbal ex.fapta a fost savarsita in oct iar procesul v a fost intocmit in ianuarie.
Legal PV trebuie constatat si consemnat la momentul producerii contraventiei.
PV la care faceti referire fapta savarsita in oct iar procesul v a fost intocmit in ianuarie,nu este legal .
Ce data este consemnata in PV?
Reveniti cu precizari concrete din continutul PV
pv este incheiat in 22 01 2010 iar fapta sa sav. in 13 10 .2009/in ziua de 13 10 2009 ora 7 locul etc a savarsit urm.etc.multumesc
Agentul constatator poate intocmi procesul - verbal in termen de 6 luni de la data constatarii faptei. Acesta trebuie comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii, in cele mai multe cazuri, de la data dresarii procesului - verbal de contraventie.
Asadar, acel p - v. este legal intocmit.
A se vedea OG 2/2001...
A se vedea inclusiv Decizia nr XXII din 19 martie 2007 privind recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie,referitor la consecintele nerespectarii cerintelor inscrise in art 16 al (7) din Ordonanta Guvernului nr 2/2001,aprobata cu modificari prin Legea nr 180/2002 cu modificarile si completarile ulterioare
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar. Am depus ... (vezi toată discuția)