Buna ziua, lucrez 14 ore/ zi din care 2 sunt scazute pe motiv de pauza. teoretic ar trebui sa lucrez 2 cu 2 dar nu este asa.Cand am intrebat de ore suplimentare mi sa raspuns ca ,conform codului muncii se pot acumula nustiu cate ore de munca nefiid considerate suplimentare in baza unei intelegeri sau ceva de genul pe o perioada de 3 sau 6 luni. intrebare angajatorul este oblicagat sa plateasca acele ore suplimentare? daca da in ce baza si cand?
Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia. In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul pentru munca suplimentara se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Buna ziua, nu stiu ce inseamna ROI ??? Pauza de masa se scade din program sau se plateste. adica de ex ai program de 9 ore de la 8 la 17 si o ora pauza de masa , cat esti pontat, platit, 8 sau 9 ore?
In cazul meu lucrez ture de 2 zile de cate 14 ore si sunt lplatit 12 ore , 2 ore fiind considerate pauza de masa. este ok?
acestea fiid spuse cat si cum ar trebui sa fiu platit legal?
Ore de munca
justmusy
Buna seara, sunt angajat al unei societati din Romania cu un numar mare de angajati si magazine.Pentru luna in curs am primit un program de 193 de ore lucru in ... (vezi toată discuția)
Loc de munca
amirasimona
lucrez 10 ore pe zi obligatoriu alfel se desface contractul de munca adica as data afara Precizez ca contractul este de 8 ore zi ce pot sa fac petru a nu fi ... (vezi toată discuția)