avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibilitate reabilitare in cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibilitate reabilitare in cartea de munca?

Cunosc un angajat care a fost concediat de doua ori de aceeasi societate cu incadrari diferite ale Codului Muncii.Ambele decizii de concediere au fost nelegale, angajatul a castigat in instanta ambele procese.Cartea lui de Munca arata cam asa:
-concediere art.65 alin.1
- anulare decizie concediere
- reintegrare
- despagubiri salariale
- concediere art.61a)
- anulare decizie de concediere
- reintegrare
- despagubiri salariale
- incetare CIM cu art.55 b
Pentru urmatorul angajator care vede asa ceva in CM a acestui angajat, ce sansa mai poate avea acest angajat sa mai lucreze undeva?
Exista posibilitatea de a avea o noua Carte de Munca fara sa mai scrie concedierile nelegale, reintegrarile, despagubirile, etc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 20:29, 4 Februarie 2010
1. Exista multe carnete de munca cu modificari si nu s-a intamplat nimic rau pentru posesorii acestora.
2. In acest caz chiar ca nu are de ce sa-si faca probleme pentru ca nu scrie chiar nimic rau ci sunt inregistrate corecturi ale instantei de judecata care au anulat deciziile angajatorului.
3. Daca mai punem la socoteala si faptul ca legea prevede "disparitia" carnetelor de munca cu data de 01.01.2011 inseamna ca nu mai e cazul de alte demersuri.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@dl.Valeriu - ne cam amana astia de la an la an cu scoaterea carnetelor de munca mult si bine....:D
Anul asta nu au timp de carnete pentru ca suntem in plina criza de bani :)) de unde resurse si pentru asta?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)
Calcul despagubiri salariale pentru reintegrare la locul de munca imosoft imosoft Buna ziua, Ma intereseaza un model de calcul al despagubirilor salariale care se acorda angajatului la reintegrarea sa la vechiul loc de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)