avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate

Buna seara,
mi s-a spus ca suma pe care o primeste angajata pentru concediul de maternitate (prenatal si postanatal) este platita de angajator, urmind ca acesta sa isi recupereze banii (printr-o compensare) cu casa de asigurari (se scade din taxele datorate) . DAR daca e vorba de o asociatie mica, cu un singur angajat (chiar persoana aflata in concediu) deci angajatorul nu mai are alte persoane pt. care sa plateasca taxe si nici un fond de salarii suficient pt. a sustine aceasta suma, cine plateste angajatului acesti bani pt. prenatal si postanatal? Contabilul nu stie...

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
doinavoicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:55, 4 Februarie 2010
Depune certificatele de concediu de maternitate la casa de asigurari de sanatate, avand contributiile platite la zi
Ii platiti certificatul medical de maternitate si recuperati banii de la Casa de Sanatate Persoana care tine contabilitatea firmei dvs. stie cum sa procedeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal si postnatal klaudita klaudita cine plateste concediul prenatal si postnatal?angajatorul sau casa de asigurari de sanatate?sau angajatorul si apoi isi recupereaza banii de la casa de ... (vezi toată discuția)
Prenatal / postnatal laura25gabi laura25gabi Buna ziua, Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii iunie , pana pe 7 ian am fost angajata la o firma iar din 8 ian mi-am bagat cartea de munca la cumnatul meu pe ... (vezi toată discuția)
Plata cas nelu_nedi nelu_nedi am si eu nevoie de o lamurire... Am o firma cu 2 angajati ,unul dintre ei mi-a adus luna aceasta concediu medical cod 08 eu ca firma trebui s-ai platesc ... (vezi toată discuția)