avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de ingrijire al copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de ingrijire al copilului

Din luna iunie nu mai lucrez cu carte de munca. In prezent, urmeaza sa lucrez pe un contract de colaborare. In toamna acestui an imi doresc sa raman insarcinata. Intrebarea mea este: Daca platesc la casa pensiilor o suma lunar si la asigurarile de sanatate, pot beneficia si eu de cei doi ani de concediu de ingrijire al copilului. Ma refer la acea suma de 600 de lei lunar?
Cel mai recent răspuns: ancadaniela75 , utilizator 20:12, 4 Februarie 2010
Nu mai conteaza asigurarile , ci sa realizati venituri impozabile succesiv 12 luni inainte de nastere.Atentie ca nu se permite decat o intrerupere de cel mult 15 zile.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Sa inteleg ca daca am acel contract de colaborare 12 luni succesive si platesc impozit pe drepturi de autor, am dreptul la indemnizatia de ingrijire a copilului? Eu voiam sa platesc la casa pensiilor suma minima pentru vechime. Se poate, nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatia de maternitate? Gabriela Chertes Gabriela Chertes Buna, Am si eu nevoie de putin ajutor din partea voastra. Eu am terminat facultatea in luna iulie 2009 si am luat si licenta.Acum lucrez la un depozit de ... (vezi toată discuția)
Sunt asigurata in sistemul public de pensii de 3 ani. daca raman insarcinata beneficiez de indemnizatie pentru ccc? Seniorita Seniorita Buna ziua,am si eu o intrebare ,va rog.Am depus cartea de munca la Casa de pensii si platesc,lunar acea indemnizatie ,conform caruia imi merge vechimea.As vrea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la pfa Casian Simisnean Casian Simisnean Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Sotia mea este insarcinata, si urmeaza sa nasca in luna septembrie. Eu lucrez ca PFA din luna mai ... (vezi toată discuția)