avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt asigurata in sistemul public de pensii de 3 ani. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt asigurata in sistemul public de pensii de 3 ani. Daca raman insarcinata beneficiez de indemnizatie pentru CCC?

Buna ziua,am si eu o intrebare ,va rog.Am depus cartea de munca la Casa de pensii si platesc,lunar acea indemnizatie ,conform caruia imi merge vechimea.As vrea sa stiu,in cazul in care,raman insarcinata,eu primesc acel ajutor din partea statului sau nu?Mentionez ca eu platesc lunar si vechimea si asigurarea de sanatate.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 12 Noiembrie 2011
Daca aveti asigurare de sanatate veti beneficia de concediu de maternitate.
Pentru concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani trebuie sa aveti in ultimele 12 luni anteriore nasterii copilului venituri de natura profesionala supuse impozitului pe venit.
Nu conteaza faptul ca achitati contributia de asigurari sociale ( pensie).
Ceea ce platiti la Casa de pensii nu va confera vechime in munca , ci stagiu de cotizare care se ia in considerare in momentul iesirii la pensie ....
Am inteles,si in ce masura se ia considerare la pensie, faptul,ca,unii dintre noi cotizeaza astfel?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Seniorita, utilizator
Seniorita a scris:

Am inteles,si in ce masura se ia considerare la pensie, faptul,ca,unii dintre noi cotizeaza astfel?

Se ia in considerare numai daca sunt platite aceste conributii ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical pre si postnatal luat dupa activarea ca pfa constituie vechime in munca? CristinaPopenta CristinaPopenta O persoana a activat ca PFA un an intre 2011 si 2012, perioada in care s-au platit contributiile la asigurari sociale, avand contracte cu casa de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire amy83 amy83 Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica ... (vezi toată discuția)
Gravida- desfacerea celui de-al doilea contract de munca alta alta Sunt angajata unei institutii de stat, lucrez ca delegata la o fundatie. Ca atare, am un contract pe perioada nedeterminata la institutia de stat ( de la care ... (vezi toată discuția)