avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere 3 ani sau 10 ani ?
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere 3 ani sau 10 ani ?

Am avut un credit imobiliar cu ipoteca pe acel apartament. Nu am mai putut plati acel credit si banca a declarat creditul scadent anticipat si a vandut creanta la o firma de recuperare. Firma respectiva a vandut imobilul la licitatie, dar din pacate a mai ramas o suma de recuperat. Intrucat nu am avut alte proprietati si nici venit, nu s-a mai putut recupera nimic. In acest timp nu au existat alte actiuni care sa intrerupa prescriptia. Acum la peste 10 ani distanta am primit din partea unui BEJ o oprire pe cont. Am discutat cu executorul si i-am adus la cunostiinta ca aceea datorie e prescrisa. Mi-a spus ca am avut ipoteca pe acel apartament si prescrierea e de 10 ani.
Are dreptate sau vrea sa ma sperie sa nu fac contestatie la executare ?
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
AlexGM, utilizator
Probabil se referea ca trebuia cerut impreuna cu contestatia la executarrea silita si suspendarea executarii astfel incat sa nu se mai faca poprire pe cont. Am discutat cu avocata mea si mi-a spus ca nu a cerut deocamdata suspendare intrucat trebuia sa platesc o taxa de timbru mare de peste 1000 de euro. Banii opriti in cazul castigarii contestatiei se vor cere la castigarea procesului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema nu este sa ceri. Nici sa fie obtinut prin hotarare. Cum v-am spus mai sus, problema este sa obtineti efectiv banii in cont inapoi.
Era bine de cerut macar suspendarea distribuirii sumelor... Exista o cautiune, asa este, insa aceasta nu se distribuie, ea este o suma indisponibilizata si atat, sunt sanse mai mari sa o primiti inapoi decat sa reusiti sa primiti sumele deja executate.
Sigur, dv. discutati cu avocatul si stiti mai bine ce decizie sa luati impreuna in functie de situatia de fapt.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


AlexGM a scris:

Am fost nevoit sa merg la executor intrucat nu primisem prin posta plicul cu actele de executare si vroiam sa le cer executorului. Am aflat de executare doar prin faptul ca banca m-a instiintat ca s-a infiintat o poprire.

Ati primit pana la urma adresa de instiintare a infiintarii popririi de la executor? Daca nu, este un motiv pentru a cere anularea procedurii popririi pe conturi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poprirea se înființează fara înștiințare sau somatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament misu12345 misu12345 Buna . Dupa ce mi sa cesionat un credit de la o banca unei firme de recuperare creante , sa pus poprire pe salarii , se retin bani lunar , sa pus sechestru ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita mihaigabi22 mihaigabi22 Buna seara! Am primit pe 24 decembrie o scrisoare de la executorul judecatoresc alaturi de o decizie de la tribunal de executare silita. Partea interesanta ... (vezi toată discuția)
Poprire salar anamariacr anamariacr Buna ziua, Desi exista un proces in derulare privind contestarea la executare, totusi mi s-a pus poprire pe salar. De ce? Nu ar trebui ca procesul sa se ... (vezi toată discuția)