avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament la etajul 4 care ...

Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament la etajul 4 care are deja montat un aparat de aer condiționat. Acel tub prin care picura condensul era în interiorul apartamentului, intr-un recipient de plastic care trebuia mereu golit. L-am scos în exterior, așa cum are majoritatea și l-am depărtat în asa fel încât sa nu curgă pe fatada blocului. La parter este un magazin care are o prelată deasupra. "Doamna" face zilnic circ ca are prelată sparta și condensul de la mine ii strica fructele ( dansa scoate lăzile cu fructe afară) . Ar putea sa repare prelată sau sa mute mai la stânga sau dreapta lada dar nu vrea. Ii place circul. Mi-a trimis deja la usa asociația de proprietari și politia comunitară. Întrebarea mea este: exista vreo lege în baza căreia sa fiu sancționată sau obligata sa bag înapoi la bidon acel furtun? Menționez ca nu curge la nimeni în cap, nu picura în nici o locuință, nu curge pe bloc. E chiar absurd!
Cel mai recent răspuns: IAMSAM , utilizator 19:43, 27 Iunie 2024
Aveti vreo posibilitate sa deviati acel furtun? Ca asa ar fi normal... Cum doamna nu face nimic, daca nici dv. nu faceti nimic, veti ajunge la razboaie inutile. E alegerea dv.
Daca cititi carteaa tehnica a aparatului de aer conditionat veti vedea ca exista obligatia colectarii condensului.
Pentru lasarea libera a furtunului si scurgerea condensului pe sol, acoperis, fatada de bloc, etc. puteti primi amenda contraventionala de la DJSP, Protectia consumatorului, Agentia de mediu, politie, etc.
Despre riscurile pentru sanatate, datorate bacteriilor existente in condensul eliminat gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Prelata doamnei se întinde de-a lungul întregului apartament , deci nu prea am încotro sa deviez
Sa va cumpere doamna nemultumita un furtun (mai gros ca cel de scurgere de 17mm) care sa ajunga de la etajul 4 pana unde ar vrea ea sa curga apa. Il puneti prelungire si jos sa il duca undea vrea ea sa curga.
Altfel sa isi repare prelata.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
w_v_w_v, utilizator
Ideea este ca e in obligatia celui care detine aparatul de aer conditionat. El trebuie sa se ocupe.
In general se asigura o scurgere intr-un balcon sau intr-un loc neutru, unde nu creeaza disconfort. Daca nu va intelegeti si nu gasiti o alta varianta, trebuie sa lasati recipientul de colectare in interior.

Alte discuții în legătură

Problema vecini exelero88 exelero88 locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje la etajul 1 in mijloc.vecinii de la etajul 8 din dreapta mea si-au pus de curand aparat de aer conditionat.furtunul de ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)
Problema condens de la aerul conditionat radu.s radu.s Problema Condens de la AC Buna ziua, am si eu urmatoarea problema. Eu locuiesc la parter, vecinul de la etajul 5 avand un AC care imi curge sub geamuri ... (vezi toată discuția)