avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren cu autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren cu autorizatie de constructie

Buna ziua,

Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema. Din pacate peste tot pe unde am intrebat nu a stiut nimeni sa imi spuna ceva concret.
Doresc sa achizitionez un teren pentru a putea construi o casa.
Terenul pe care doresc sa il achizitionez are 340 metri patrati si face parte dintr-un teren mai mare de 1200 mp al unei doamne. Mentionez ca terenurile nu sunt dezmembrate inca. Am intrebat la primaria de care apartine daca se poate construi pe acest teren de 340 mp si mi s-a comunicat ca nu deoarece are latimea de 9m si ar trebui sa fie de minim 12m. Intrebarea mea este urmatoarea: imi poate obtine doamna cu terenul autorizatie de constructie pentru casa pe terenul nedezmembrat, iar dupa obtinerea autorizatiei sa dezmembreze terenul si sa imi vanda partea de 340 mp cu tot cu autorizatie? Ma afecteaza in vreun fel la receptia lucrarii si la intabulare? Deoarece autorizatia va fi luata pe terenul intreg si ulterior va ramane doar partea mai mica. Ma puteti ajuta cu un sfat?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:33, 9 Iunie 2024
autorizatia este pentru un teren (in baza unei Carti Funciare). daca se dezmembreaza terenul, autorizatia nu mai este valabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire legala grilpavel grilpavel Buna ziua , am obtinut autorizatie de construire pentru 2 duplexuri (4 locuinte individuale ) pe un lot comun de 1120 de m patrati nedezmebrat fara delimitare ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2013 valentinionita valentinionita Conform ordonantei din titlu , suprafata de pasuni inregistrata la 1 ianuarie 2007 trebuie conservata si asta se traduce prin imposibilitatea schimbarii ... (vezi toată discuția)