avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se repartizeaza legal pierderile de apa datorate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se repartizeaza legal pierderile de apa datorate unei avarii ...

Cum se repartizeaza legal pierderile de apa datorate unei avarii la sursa de alimentare a blocului ? Ca peste tot , sunt si apartamente nelocuite.
Multumesc
Apa a trecut de contorul de bransament, asa ca asociația trebuie sa plateasca pierderea prin avarie.
Nu știe cum s-o repartizeze.
Nici userul nu știe.
De aceea apelează la acest forum, legea e 196/2018.
Eu mi-am spus deja părerea.

Liliana Gradinaru a scris:

OK, inseamna ca vedem alt subiect al discutiei.

Asa vad si eu, in urma unei avarii, exista pierderi in retea. Fiind obligatia fiecarui proprietar sa isi intretina instalatiile (in cazul asta toti proprietarii sunt responsabili), fiecare va contribui cu cota cu care trebuia sa contribuie la intretinerea instalatiei. Aka, plata pe cote din proprietatea comuna.
Nu e avarie pe instalația individuală, e pe parte comună, între contorul de bransament si apometrele individuale.
Deci nu se aplică ce ziceți.
Mai căutați și altceva și referiti-va la legea 196/2018.

Asa vad si eu, in urma unei avarii, exista pierderi in retea.

Sigur, pentru partea comuna sunt responsabili toti proprietarii, daca acolo este avaria si pierdferea, raspund in comun, fiecare raportat la cota sa parte, cf. legii 196.
Baza stabilirii cheltuielilor astfel in legea 196 este tot Codul civil legea asociatiilor de proprietari necontrazicand in niciun mod Codul civil, ci explicand aplicarea sa in aceasta situatie de coproprietate fortata comuna. Cazurile de raspundere si modul raspunderii este identic in ambele legi, si in cea generala si in cea particulara.

Nu vad sa mai aducem nimic nou discutiei, nu exista un argument valid mai sus, asa incat eu ma retrag. Eu exclusiv pentru frumusetea argumentului juridic joc aici, daca nu aduce satisfactii, nu mai are rost.
Mai cautati si altii... :)

Zi senina!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Acel consum datorat avariei nu este prevazut nici de legea 196/2018, nici de codul civil.
Repartiția pe cotă parte e pentru lucrări de întreținere, reparație, se poate aplica la reparația conductei.

Mai cautati si altii... :)