avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua!! Sunt nevoita sa plec din tara! Domiciliu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua!! Sunt nevoita sa plec din tara! Domiciliu copilului ...

Bună ziua!! Sunt nevoita sa plec din tara! Domiciliu copilului e la mine și tatăl vrea sa i dau domiciliul copilului dacă plec! Am zis ca facem un proces verbal de schimbare de Domiciliu! Momentan nu știu cât timp stau plecata..întrebarea mea e ca dacă la întoarcere vreau domiciliul inapoi și nu va vrea sa mi l dea și fac proces am șanse sa mi câștig domiciliul înapoi eventual poate o sa vreau sa l iau în afara cu mine?? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:02, 7 Iunie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cati ani are copilul, dar pare ca schimbati un bagaj intre d-voastra si tatal copilului. Momentan, daca plecati din tara, singura varianta care pare rezonabila si este in interesul copilului este sa stea la tatal sau. Cand va veti intoarce, daca nu va intelegeti cu tatal copilului judecatorul caruia o sa i va adresati va trebui sa hotarasca ce e mai bine pentru copil, nu ce e mai bine pentru tatal copilului sau pentru d-voastra. Chestiunea ca d-voastra "i-ati dat" copilul tatalui sau cand ati plecat din tara si ca dupa ce v-ati intors "il vreti" inapoi este cu totul lipsita de relevanta. Asa ca nimeni nu va poate estima sansele intr-un proces viitor decat daca e tampit sau escroc. Insa faptul ca acum il lasati la tatal sau n-are cum sa dauneze copilului si nici d-voastra.
Foarte corect si pertinent raspunsul colegului meu. Nici noi, nici dvs, nci tatal copilului nu putem sa configuram viitorul asa cum ni l-am dori, nu putem controla ceea ce va fi. De aceea sfatul este de a avea mereu - in deciziile dvs - interesul si binele copilui.

Poate ca minorului nu ii va fi bine langa tata si il veti lua cu dvs, poate ca ii va placea, se va acomoda si trecand timpul este bine sa nu ii stricati cuibul. Amandoi parintii trebuie sa ganditi solutii pentru binele lui, ceea ce inseamna securitate emotionala, confort, satisfacerea cerintelor educationale, ncurajarea abilitatilor si manifestarea lui in domenii care il pasioneaza. In fond asta este rostul nostru ca parinti.

Incercati sa ii ramaneti aproape chiar si la distanta, asigurati l ca iubirea nu se va diminua, nici sprijinul dvs, ca poate oricand vorbi si conta pe dvs. Ce va veni in viitor, veti rezolva atunci, pe coordonatele de atunci.
Daca il lasati la tata este pentru ca, presupun, il veti sti in siguranta.
Totusi, asa cum mai spunea un coleg mai sus, copiii nu se plimba asa din locuinta in locuinta, legea urmareste o stabilitate pentru copil. De asemenea, copiii nu se predau cu procese-verbale de predare-primire, ci se cere instantei schimbarea locuintei minorului.
Cand va intoarceti (sub rezerva ca nu stim multe detalii si nici ce va decide o instanta), normal ar fi ca acel copil sa ramana acolo unde este, nu sa fie plimbat din nou. Daca nu sunt impedimente, abuzuri, neglijente, nu vad de ce o instanta ar schimba situatia de la acel moment.

De asemenea, chiar daca nu „ii dati” tatalui domiciliul copilului, acesta il poate cere si obtine la momentul la care copilul ramane fara dv. in tara. Pentru ca e in interesul copilului sa fie crescut de macar un parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț? Elena717 Elena717 Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Isabela_bv Isabela_bv Sunt divortata insa inainte de a-mi fi expediata acasa sentinta de divort am apucat sa plec din tara, si nu am reusit sa merg sa pun stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)