avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna! Va rog am si eu o intrebare. Mi-a fost ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna! Va rog am si eu o intrebare. Mi-a fost comunicata o hotarare ...

Buna! Va rog am si eu o intrebare. Mi-a fost comunicata o hotarare la domiciliul ales, dar postasul nu a gasit pe nimeni si a predat-o la primarie persoanei care se ocupa cu astfel de comunicari. Dupa 7 zile faptul ca nu a fost ridicata comunicarea, a fost trimisa inapoi la tribunal. Cum se calculeaza cele 30 de zile de a ataca hotararea: dupa implinirea celor 7 zile, sau de la data de cand a fost depusa la primarie.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:21, 8 Iunie 2024
Dacă destinatarul nu se prezintă în termenul de 7 zile (sau, după caz, de 3 zile) funcționarul primăriei este obligat ca, de îndată, să înainteze procesul-verbal (întocmit cu ocazia afișării înștiințării), precum și plicul care conține actul de
procedură supus comunicării [art. 163 alin. (11) C.proc.civ]. Instanței îi va fi remisă și dovada de înmânare, formular necompletat în condițiile în care partea nu s-a prezentat.

În situația în care partea nu se prezintă și nu există motive temeinice care să-i justifice comportamentul, data comunicării este aceea a împlinirii termenului de 7 zile (sau, după caz, de 3 zile), în conformitate cu art. 163 alin. (3)
lit. g C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Procedura de comunicare conform noului cod de procedura civila popescumarin popescumarin procedura d e comunicare este legal indeplinita daca nici o persoana nu a fost gasita la domiciliu iar postasul a depus plicul la cutia postală? Cf. art 163 ... (vezi toată discuția)
In ce conditii este legala punerea citatiei in cutia postala? kinga10 kinga10 Dispozitiile din Noul Cod de procedura civila nu sunt foarte clare....Multumesc (vezi toată discuția)