avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate, recunoașterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate, recunoașterea copilului

Bună ziua, am nevoie și eu de câteva informații va rog pentru ca unii avocați îmi spun ceva alții altceva și numai nu reușesc sa aflu și sunt în continua confuzie.

Eu sunt căsătorită și am o fetita de 4 ani. Tatăl din certificatul de naștere al fetitei nu este tatăl biologic , iar căsătoria a fost făcută doar din amiabilitate.

Eu acum sunt intr-o alta relație iar tatăl din certificatul fetitei are și el o alta relație.

Sunt însărcinată în 4 luni cu actualul, iar eu și bărbatul cu care sunt căsătorită vrem sa începem un proces de divorț amiabil la notar.

Aveți idee dacă după divorțul la notar amiabil bebelușul poate fi recunoscut de bărbatul cu care sunt acum, pentru ca am înțeles ca din cauza ca am fost căsătorită cu alt bărbat în timpul conceperii va lua tot numele fostului soț?

Eu după divorț, ma voi căsători cu bărbatul cu care sunt însărcinată și voi lua numele lui de familie. Și în felul aceste bebelușul se va naște în timpul căsătoriei cu tatăl sau.
Va putea avea numele tatălui biologic?

Sunt disperata ca trebuie sa rezolv acest caz.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2024
Alexandrab17, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:38, 11 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii, copilul conceput sau născut în interiorul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei.
Dacă divorțați de actualul soț și vă recăsătoriți înainte de nașterea celui de-al doilea copil, acesta va avea ca tată pe soțul dvs. din acel moment, chiar dacă a fost conceput în timpul unei alte căsătorii.
La spital și la Starea Civilă, la înregistrarea nașterii, vi se vor cere actele de identitate și certificatul de căsătorie, fără să aibă relevanță evenimentele anterioare.
Rețineți totuși că, dacă nu vă recăsătoriți, copilul îl va avea ca tată, obligatoriu, pe fostul soț, deoarece a fost conceput în timpul acestei căsătorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Daca termin divortul pana nasc ce se intampla cu copilul Gabytza7 Gabytza7 Buna seara am urgent nevoie de niste raspunsuri daca se, poate. Ma numesc Gabriela am 24 ani in urma cu 8 ani mam casatorit ,dar de 2 ani de zile nu mai ... (vezi toată discuția)
Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)