avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 ...

Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
Am facut plangere împotriva soluţiei de clasare/renunţare la urmărirea penală ca urmare a prescrierea faptei si mi-a fost respinsa. Apoi, in temeiul art 340 NCPP am depus plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară iar acum este pe rol la Judecatorie cauza avand ca obiect "Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)". La primul termen, judecătorul de cameră preliminară a stabilit un nou termen pentru a fi citat intimatul- suspect in dosarul penal. Ce presupune acest lucru? De ce a apreciat judecătorul de cameră preliminară necesar ca sa fie citat intimatul in conditiile in care prescrierea faptei prin clasare s-a datorat duratei excesive a procesului conform hotararii Judecatorului de drepturi si libertati? Termenul de judecata initial al cauzei avand ca obiect Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP), va fi modificat in urma hotararii Judecatorului de drepturi si libertati care a fixat solutionarea cauzei in 6 luni?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2024
Marcel2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 19:54, 11 Iunie 2024
Petentul și intimatul trebuie citati indiferent indiferent de motivul pentru care s-a dispus clasarea (prescripție sau altceva) pentru ca asa este procedura. Judecătorul a stabilit un alt termen de judecata, atunci va fi procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal termenul în care am transmis plângerea pentru durata ... Cornely Cornely În ianuarie 2024, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie a emis Ordonanta de clasare (prescrierea faptei). În termen, in temeiul art 339, ... (vezi toată discuția)
Lntrebare citare martori Agripina1 Agripina1 daca am facut plangere in instanta impotriva ordonantei procurorului /plangere de neurmarire /netrimitere in judecata art.340 ncpp vor fi citate si partile sau ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca si in lipsa? alexser24 alexser24 sub semnatu ect este chemat in instanta la data de ect in calitate de intimat in ceea ce priveste dosarul plangere solutie de neurmarire / netrimitere judecata ... (vezi toată discuția)