Am urmatoarea dilema o soc. cu 2 asoc.hotarasc de comun acord sa dizolve soc. in mai 2009 , au mers au cerut indicatii la Reg Comertului la Adm .Financiara si li s-a spus ca trebuie sa plateasca niste taxe etc si in decursul unor 2 3 luni sa le vina hotararea judecatoreasca de dizolvare, bun zis si facut in iul 2009 a sosit hotararea judecatoreasca ....acum la Reg com li s-a spus ca totul e in ordine dar la administratie s-au trezit in sept cu somatie pt depunerea decl 100 , impozit forfetar etc....din ce am inteles cei de la Adm au spus ca trebuia sa angajeze un lichidator dar eu am citit undeva ca daca ei nu angajeaza in termen de 3 luni trebuie sa primeasca unul din oficiu sau ceva de genul....
As vrea sa stiu cum era corect sa procedeze (daca se poate si o lege) si ce ar ramane de facut din moment ce au trecut deja 3 trim de impozit forfetar ...se poate cere un advertisment la Adm in baza dizolvarii sau trebuie sa plateasca impozit forfetar si sa angajeze lichidator ( si de unde se angajeaza acestia)
Buna ziua,
Impozitul minim pe profit nu mai este datorat de la data radierii SC.
Vezi
Normele Metodologice de aplicare a Articolului 18 al Codului Fiscal, aşa cum a fost modificat de Hotărârea de Guvern 488/2009.
Hotararea Guvernului nr. 488/2009 pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 286, din 30 aprilie 2009.
HG nr. 488/2009 vizeaza metodologia de aplicare a prevederilor Capitolului V „Masuri in domeniul politicii fiscale” al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.
Potrivit OUG nr. 34/2009, de la 1 mai, intra in vigoare impozitul pe profit minim, intre 2.200 de lei si 43.000 de lei, determinat in functie de veniturile societatilor comerciale.
Cu stima,
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit forfetar
liviu66
Buna ziua ,am o firma cu o cifra de afaceri sub 12000euro pe an.La sfirsitul trimestrului 3 aveam platit tot impozitul forfetar alocat anului2009 ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.