avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instanta ma citeaza sa depun un PV pe care nu l-am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instanta ma citeaza sa depun un PV pe care nu l-am primit vreodata

In luna august 2009 am fost oprit in trafic si amendat de politie. La acel moment nu am semnat PV-ul si am asteptat sa-l primesc prin posta. Dupa mai mult de 30 de zile, timp in care nu l-am primit, am deschis actiune in instanta pentru anularea acestuia, iar instanta imi solicita acum la urmatorul termen sa depun la dosar procesul verbal contestat!?? CUM sa depun acest PV daca el nu mi-a parvenit vreodata? #-o
Cu tot respectul pentru domnii judecatori, dar la astfel de cauze chiar citesc tot textul plangerii? Pentru ca daca ar depune un minim de efort intelectual ar realiza ca cererea instantei este absurda!

PS. Numarul PV-ului il aveam de pe dovada de circulatie eliberata odata cu suspendarea permisului, poate faptul ca am mentionat acest numar i-a bagat in ceata.:">
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:57, 18 Februarie 2010
Consultati-va cu un avocat, mai ales daca v-au ridicat permisul... eu cred ca puteti face o completare a actiunii dvs, avand in vedere ca instanta v-a cerut dvs. procesul-verbal, in care veti solicita ca procesul-verbal sa fie prezentat in instanta de catre Politia rutiera, respectiv, cei pe care i-ati dat in judecata...si care v-au dat sanctiunea... Desi..., cand v-au dat Dovada de circulatie provizorie si v-au retinut permisul, erau obligati sa va inmaneze si Procesul-verbal, unde dvs trebuia sa scrieti ca refuzati sa semnati sau ca nu recunoasteti... sau erau obligati sa vi-l trimita cu recomandata. Depuneti oricum la instanta copia Dovezii...Succes!
vb1 a scris:

In luna august 2009 am fost oprit in trafic si amendat de politie. La acel moment nu am semnat PV-ul si am asteptat sa-l primesc prin posta. Dupa mai mult de 30 de zile, timp in care nu l-am primit, am deschis actiune in instanta pentru anularea acestuia, iar instanta imi solicita acum la urmatorul termen sa depun la dosar procesul verbal contestat!?? CUM sa depun acest PV daca el nu mi-a parvenit vreodata? #-o
Cu tot respectul pentru domnii judecatori, dar la astfel de cauze chiar citesc tot textul plangerii? Pentru ca daca ar depune un minim de efort intelectual ar realiza ca cererea instantei este absurda!

PS. Numarul PV-ului il aveam de pe dovada de circulatie eliberata odata cu suspendarea permisului, poate faptul ca am mentionat acest numar i-a bagat in ceata.:">

cererea lor e la fel de absurda ca a dvs. ei sunt obligati sa ceara acest act deoarece e principala dovada, in schimb ce dvs puteati sa amanati depunerea pana cand dvs primeati prin posta pv...mai poate dura pana cand sa-l primti, iar ce faceti acum este prematur, cand il veti primi dvs, nu veti mai putea face o alta actiune in justitie, deoarece va fi autoritate de lucru judecat: aceleasi parti/proces-obiect...autoritate de lucru judecat, mai ales caati si dat toate datele de pv.
Eu am introdus actiunea la mai mult de 30 de zile de la emiterea acelui PV, tocmai in ideea ca daca nu a ajuns in acest timp executarea sa s-a prescris (s-ar putea sa nu fiu tocmai coerent in termeni dar sper sa intelegeti ideea).
Drept urmare, instanta eu cred ca ar trebui sa constate faptul ca PV-ul nu mi-a fost comunicat in termenul legal de 30 zile si astfel nu-si mai exercita efectele (e vorba parca de OG 2/2001), deci nu mai trebuie sa platesc amenda. Am dreptate?
Ma tem ca atacand acel act care nu v-a fost comunicat le-ati acoperit eventualul viciu de procedura, pentru ca demonstrati ca cunoasteti atat actul cat si efectele sale de la data intocmirii lui. Trebuia sa asteptati linistit sa va comunice actul caz in care actiunea dvs. ar fi fost admisibila. Ati fi putut sa nu va prezentati sa ridicati mandatul la posta si sa ii asteptati sa efectueze procedura de comunicare in interiorul termenului legal, fapt dificil pentru ei intrucat nu mai au conventie cu Posta in acest sens. Oricum in cadrul procesului puteti ridica orice exceptii intemeiate pe OG 2 considerati, inclusiv pe aceea a prescriptiei. In situatia data, instanta ar putea sa va respinga actiunea ca tardiv introdusa in raport cu data la care ati cunoscut existenta actului atacat, fapt cu prisosinta demonstrat de cererea dvs. inoportuna ca si de dovada pe care ati primit-o.
Era indicat a il atacati "in termen". Va pot doar recomanda sa semnati pe viitor p-v-urile de contraventie cu inscrierea obiectiunilor la "mentiuni". Si in eventualitatea in care va ridica permisul si va elibereaza dovada sa acceptati si primirea actelor.
Instanta ca sa va ajute,daca doreste , poate sa ceara pe cale oficiala copie de pe procesul verbal .
Oricum dvs.ati introdus contestatia prematur inainte de a primi procesul verbal si de aceasta nu sunt de vina judecatorii,iar dvs.,la randul dvs.,nu puteti modifica legea,astfel cum ati dori-o

Alte discuții în legătură

Recuperare permis klaudiu85 klaudiu85 in data de 05.10 vor fi 15 zile de cand permisul imi este retinut.1.daca trimit scrisoarea de contestatia prin curier la judecatorie in data de 04.10 si cer ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - unde trebuie depusa si insotita de ce documente? julius.jr julius.jr In data de 3-10-2011 mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie. pentru ca nu era adevarat ce scria in el am refuzat semnarea lui si pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat hulubeicristian hulubeicristian Ma ajuta in instanta faptul ca nu am ridicat permisul de la Politie chiar daca am contestat p.v-ul? (vezi toată discuția)