avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am depus actele pentru un divort si sunt intr-o mare dilema, sotia plecase de acasa, a revenit si sunt pe cale sa o iert, as vea sa stiu cum este mai bine de procedat ? se mai poate renunta sau daca ma hotarasc sa merg mai departe cu divortul , se poate sa ma recasatoresc ? Ea zice ca orice s-ar intampla vrea sa revina la mine. Chiar nu stiu cum sa procedez #-o
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:53, 20 Martie 2010
BUNA ZIUA
am si eu o intrebare pe 25 martie trebuie sa ma prezint la prima infatisare ce se intampla daca daca sotul nu se prezinta sau daca vine si zice ca el nu este de acord cu divortul.
pot sa divortez chiar daca el o sa zica mereu ca nu semneaza? avem doi copii minori impreuna.
va multumesc
@secretara007,
Poate e mai bine ca sotul sa dea o declaratie in fatza notarului, cum ca e de acord cu cererea privind desfacerea casatoriei prin acord. Trebuie, totusi, sa imputerniciti pe cineva sa va reprezinte macar pentru depunerea cererii (nu stiu cat de admisibila ar putea fi daca e trimisa prin posta - practic, oricine ar putea face “glume proaste” ) - poate va sfatuieste un avocat in acest sens - pentru a depune cererea la instantza.
Daca sotul nu e de acord il chemati in judecata pentru desfacerea casatoriei (va fi citat) si va trebui sa dovediti ca sunteti despartiti in fapt de 4 ani (ceea ce nu e greu de dovedit). Casatoria se va desface…
In timpul procesului exista posibilitatea de a nu va prezenta, cerand instantei sa judece cauza si in lipsa dv.


@katalyna24,
Daca sotul nu se prezinta e probabil sa se amane cauza – dar nu obligatoriu, daca a fost citat.
Daca nu doreste sa divorteze procesul oricum merge inainte – daca sunt motive temeinice pentru desfacerea casatoriei.
Greul – sa zic asa – incepe cand va fi in discutie incredintarea minorilor pentru crestere si educare, stabilirea unui program de vizitare pentru parintele caruia nu ii vor fi incredintati, stabilire pensie alimentara si, nu in ultimul rand, discutiile despre partaj – daca este cazul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul cum se desfasoara un proces de divort de comun acord? foxygen foxygen Sunt curios cum se desfasoara un proces de acest tip, in prealabil. Eu si sotia il vom avea pe 10.04.\'09 si as vrea sa-mi fac o ideie. M-ar lasa copmpletul ... (vezi toată discuția)
Pretul unui divort mai complex niculinu niculinu Buna dimineata, Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat? Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt ... (vezi toată discuția)
Consecinte neprezentare una din parti la divort de comun acord fds fds In prezent, eu si sotia avem primul termen de judecata la inceputul lui aprilie 2011.Cererea de divort am semnat-o si inaintat-o de comun acord presedintei ... (vezi toată discuția)