avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit

Buna ziua.Vreau o lamurire cu un credit bancar.Am luat un inprumut pt nevoi pers acum 2 ani si de anul trecut di luna august nu am platit integral rata fiind ca am alt loc de munca,deci in loc de 540ron platesc 300 ron.Am anuntat banca si am cerut o perioada de prelungire fiind ca nu mai am posibilitatea sa platesc integral rata care mi-a fost refuzat si m-i sa spus ca sa caut 2 giranti sau sa girez cu casa care oricum nu este a mea proprietate personala. Mentionez ca am platit in fiecare luna.deci vreau sa stiu ce se poate intampla daca platesc in continuare 300 ron .Va multumesc pt timpul acordat:(
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 12:22, 5 Februarie 2010
In nici un caz sa nu aduceti 2 giranti sau sa garantati cu acte bunuri(mobile sau imobile) !
Nu vi se poate intampla nimic decat sa intrati in executare si banca sa vanda creanta la o firma de recuperare creante care vor incerca sa scoata banii de la dvs!
B-)
Va multumesc mult d-nul MIHAI pt raspuns.Acea firma de recuperare prin ce mijloace va incerca sa recupereze creditul?
sa nu faci asa ceva sa pui giranti.Tu nu platesti rata integral dar platesti o parte din ea,pt acest lucru ramai restanta si 1-te vor rarorta la biroul de credit(dupa achitarea creditului nu vei mai putea contacta timp de 7 ani nici un credit sau leasing) si 2 -la suma care ramane neplatita iti adauga penalizari pe care tot tu le platesti. Ei apeleaza intr-adevar la recuperatori dar in cazurile in care ai credit mare(10.000eur si peste,ai pus ceva gaj pt el, nu mai platesti deloc din rate).Eu nu mai lucrez de 3 ani in sist bancar si nu stiu daca s-a schimbat situatia intre timp dar inainte era asa: tu daca nu ai gaj pus pt acel credit ei actioneaza f greu si recuperatorii nu au ce sa ia de la tine si astfel se ajunge la actiune in tribunal,dar ei nu prea se mai abga pt ca pierd mult timp si bani ca sa recupereze ce? iti pun oprire din salariu pt plata ratei(legea nu le da voie sa-ti ia toti banii din salariu ci numai atiat cat iti va permite si tie sa traiesti decent deci cam tot cat poti plati acum 300lei)Deci cu alte cuv se multumesc sa ia cat le dai pt ca oricum vor lua tot atat si daca te dau in judecata(si mai si cheltuie bani pe avocati pt asa).Dca nu mai plateeai deloc era alta situatie(cu hot judec ti se oprea din salariu atat cat puteau pt rata +cheltiueli de judecata+penelizari).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac? maso maso Buna seara.Vreau si eu o lamurire clara la problema care o am .In urma cu 2 ani am luat un inprumut de nevoi personale fara giranti si fara sa girez eu cu ceva ... (vezi toată discuția)
Poprire cont larisapopescu larisapopescu Buna ziua,in 2008 am facut un credit la altex pentru niste electrocasnice,o suma mica in orce caz,am platit destul din credit apoi a ramas sotul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Am luat un inprumut bancar,ptr o persoana,si acesta a girat cu apartamentul scanteie scanteie Buna ziua, Am si eu o intrebare,acum cativa ani,am luat un inprumut bancar ptr cineva,ca sa fiu sigur ca isi plateste ratele,aceasta persoana a girat cu ... (vezi toată discuția)