avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nevoie de bani din partea unui vecin in urma unor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nevoie de bani din partea unui vecin in urma unor distrugeri

Nevoie de bani din partea unui vecin in urma unor distrugeri la masina

Buna ziua,
Alaltaieri mi-am gasit masina cu parbrizul crapat si cu doua indoituri pe plafon. Neavand camere de supraveghere la bloc si nici camera de bord la masina inca, optiunea a fost sa intreb printre vecini daca stiu ceva. Masina era parcata langa bloc si fie ar fi cazut ceva peste ea, fie ar fi venit cineva si ar fi vandalizat-o intentionat. Intrucat nu ma stiu cu probleme cu cineva, am considerat ca prima optiune ar fi mai viabila.
Intreband printre vecini, am aflat de la un mos care sta foarte des pe la geam si se uita la balcon, ca inainte cu vreo patru ore de la ora constatarii, o plasa de tantari de la un apartament ar fi fost luata cu putere de vant si a aterizat in masina mea. Domnul s-a oferit in a fi adaugat drept martor in caz ca este nevoie. Am fost si la sectia de politie ce apartine de zona si s-a deschis un dosar de distrugere, cu prejudiciu si poze la distrugeri, fara a înainta motivul ce a dus la acestea.
Ulterior, am reusit sa iau contactul cu proprietarul apartamentului. Acesta nu mi-a oferit un termen in care imi va da banii, si a incercat putin sa “o dea cotita” prin motive de genul: “Nu am bani”, “Nu e vina mea ca nu eu am aruncat plasa”, “Si mie mi-au stricat masina altii si nu am cerut despagubiri”, dar lamurindu-l ca stiu ca nu e vina sa, dar fiind plasa lui de tantari este raspunzator, a spus ca va vedea ce face si va incerca sa o rezolvam amiabil.
Eu am deja pe data de 3 iulie programarea la parbriz, i-am zis costul exact, care mi-a fost comunicat de la service si ma ofer sa ii arat si chitantele pentru claritate. Totodata, trebuie sa imi repar si plafonul, iar cheltuielile parbriz+plafon din ce am vorbit ar fi in jur de 2000-2500 lei.
Care ar fi pasii in cazul in care acesta refuza sa imi dea banii? Inca nu i-am comunicat data la care am facut programare, si as vrea sa ii primesc pana pe 3 sau cel putin pe 4, cum putem stabili in termen limita? Ar trebui intocmit un proces verbal? Totodata am si acel dosar de distrugere deschis, cand ar trebui sa merg la politie sa declar ca stiu “vinovatul”? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:50, 15 Decembrie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Mergeti la politie si indicati persoana vinovata si aratati ca aveti si un martor. 2. Pastrati toate chitantele si facturile pentru reparatii. 3. Daca nu va plateste trebuie sa-l chemati in judecata si foarte bine ar fi sa luati legatura cu un avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
la politie se va inchide dosarul, pt ca nu e infractiune, e un litigiu civil. banii ii veti recupera in instanta. toata suma, sau mai putin, depinde de mai multi factori
Întrebați dacă are asigurare facultativa ptr apartament și dacă are clauza de răspundere civilă fara de terți. Dacă are trebuie anunțat evenimentul la asigurări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere Daddy21 Daddy21 Buna ziua, Unui vecin de al i a căzut plasa de termopan antiinsecte pe masina mea si mi a spart parbrizul si îndoit usor plafonul.Am fost la poliție și am ... (vezi toată discuția)
Parbriz spart de catre un copil Jane Calin Jane Calin Joi, dupa amiaza, un copil al unui vecin a aruncat cu un fier beton si a spart parbrizul la masina fiicei mele (un opel corsa). Alarma s-a declansat si ... (vezi toată discuția)
Agresare masina in parcare. cum dau in judecata ? adtero adtero Buna ziua, In dimineata aceasta , in urma unei altercatii verbale pe tema locului de parcare cu o vecina, m-am ales cu o portiera indoita cu ... (vezi toată discuția)