avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensiile
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensiile

mama mea are 58 ani si are 15 ani vechime in ce an ar putea sa iasa la pensiile anticipat.si la ce varsta poate iesi?va rog sa imi raspundeti.va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: Elena Cupsa , Contabil 20:04, 5 Februarie 2010
Sunt nascuta in oct.1952 si puteam iesi la pensie anticipata in ian. 2007, la limita de varsta , daca voi mai rezista , voi putea iesi in ian. 2012, deci , pentru un raspuns corect , trebuia sa ne spuneti si luna in care este nascuta mama , eu mi-am facut si calculul pensiei cu ajutorul programului de calcul la adresa "lapensie.com", accesand acest program , va cere toate datele din cartea de munca (venituri, sporuri, etc.) si aflati valoarea pensiei. Cu siguranta mama dv. va avea o penalizare mai mare , chiar si cu legea actuala , deoarece , eu am 40 de ani vechime , deci cu 11 ani peste stagiul complet de cotizare necesar (28 de ani si 6 luni) si voi avea , o penalizare de 1.15 %, deci mama are 15 ani vechime , un pic peste stagiul minim de cotizare necesar , adica 13 ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare olga mihalache olga mihalache Sunt nascuta la 21.09.1956.Am absolvit facultatea la zi intre anii 1975 oct.-1980 iunie.Din 15 august 1980 si pana in prezent lucrez ca inginer la CFR ,in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala bubby bubby Buna ziua, Mama mea este nascuta in 25 iulie 1963 , lucreaza din 15 august 1982 .Pentru a iesi la pensie anticipata partial , la ce varsta ar putea iesi , cu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala femei rohag rohag sotia mea este nascuta in 01.11.1959. Are o vechime in munca de 30 ani si 4 luni. Cand poate iesi la pensie partial anticipata? Va multumesc pentru raspuns (vezi toată discuția)