avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie cu absolvent ....terminarea peroadei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie cu absolvent ....terminarea peroadei de primire a subventiilor....le pot acorda 55b?

Imi pleaca 2 angajati cu care incheiasem conventie de absolventi la Amofm.
Le pot aproba cererile (cu 55 b acordul partilor) ....avand in vedere faptul ca aveam conventia la Amofm dar si faptul ca nu mai primeam subventii pentru ei de ceva vreme pentru ca aceasta subventie se plateste doar ptr o perioada de timp?
V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns, si eventual sa imi recomandati o lege un articol ca sa imi fie de ajutor.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 5 Februarie 2010
Legea 76/2002. Dati banii inapoi!
Art. 83. - (1) Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile art. 80 sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 3 ani de la data încheierii.
(2) Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor, anterior termenului prevăzut la alin. (1), sunt obligaţi să restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare absolvent plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă încetarea acestora a avut loc din următoarele motive:
a) încetarea raportului de muncă în temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. e) şi f) şi art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
b) încetarea raportului de serviciu în temeiul art. 97 lit. b), art. 98 alin. (1) lit. e) şi art. 99 alin. (1) lit. a)-c) din Legea nr. 188/1999, republicată.
(3) Abrogat.
(4) Absolvenţii pot fi încadraţi în condiţiile art. 80, o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
Este extras din legea 76 / 2002 privind sist asig pt somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
Ar trebui desfacut cim cu art 79 din CM pct 7, daca perioada celor 3 nu e expirata si daca se renunta la preaviz.
Daca perioada e expirata se poate si pe 55 b.
Altfel se dau banii inapoi
cel putin 3 ani de la data incheierii contractului de munca sau cel putin 3 ani de la data incheierii conventiei la AMOFM>?
Un angajat are contract din 01.09.2006 deci are mai mult de 3 ani de activitate la noi ii putem aproba 55b-ul?
Celalalt fara o luna de la data inceperii activitatii la noi are 3 ani.(mai precis are 3 ani fara o luna) deci nu ii putem aproba 55b-ul?
Utilizatorul pneagu ar trebui sa citeasca mai bn legea asta inainte sa de-a raspuns.
Multumesc utilizatorului orca pentru raspunsuri prompte si pertinente .
In cazul de mai sus daca v-ati opina v-as fi recunoscatoare!
Utilizatorul pneagu ar trebui sa citeasca mai bn legea asta inainte sa de-a raspuns.

Multumesc pentru sfat, dar nu pot sa o citesc eu si sa o intelegi tu.

Alte discuții în legătură

Cim si conventie somaj Doina Elena Doina Elena Am incheiat un cim nedeterminat pentru un absolvent si apoi am incheiat conventie cu somajul. Daca pe parcursul perioadei de proba (90zile), inceteaza ... (vezi toată discuția)
De ce nu mi se accepta demisia? Ciubotzel Ciubotzel Buna ziua, Am o mica/mare problema la locul de munca: intentionez sa demisionez prin articolul 55 litera b (acordul partilor) si nu mi se aproba demisia. ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi nukarela nukarela O firma are angajat un absolvent studii superioare incadrat pe baza de conventie pentru absolventi, in luna septembrie 2013 aceasta conventie expira ... (vezi toată discuția)