avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proces penal-executare silita latura civila
Discuție deschisă în Executare silită

proces penal-executare silita latura civila

vatamare corporala partea vatamata cere 50 000 ron despagubiri morale si materiale

daca va castiga ceva si eu nu am bani sa i platesc ce pot pati???????

am apartament proprietate personala si masina

le pot pierde prin executare silita ca sa i dau banii??

adica voi fi obligat sa vand casa??????

am familie un copil de 13 ani.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:26, 6 Februarie 2010
Prejudiciul la care puteti fi obligata va fi cuantificat printr-o hotarare judecatoreasca ce trebuie sa fie definitiva si irevocabila.
Aceasta va putea fi pusa in executare de partea vatamata si in cadrul dosarului de executare sigur ca va putea cere fructificarea tuturor bunurilor mobile(inclusiv venituri) si imobile proprietatea dvs.
Pot intra in dicutie inclusiv bunurile comune, dupa efectuarea partajului si stabilirea cotei parti care va revine din acestea.
Desi nu este placut ceea ce va voi spune, daca i se vor admite pretentiile si sentinta pronuntata va ramane definitiva, atunci partea vatamata va putea cere executarea silita a acesteia, doar in situatia in care nu veti executa de bunavoie (art.371 indice 1 C.pr.civ.). In cadrul executarii silite, veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii numai daca "sunt urmaribile si numai in masura necesara realizarii dreptului creditorului" (art.371 indice 3 C.pr. civ.).
De aceea, daca creditorul dvs. nu consimte la plati partiale sau prin popriri pe venit, poate cere si executarea pe bunuri, inclusiv apartamentul, avind in vedere cuantumul debitului.
Atata timp cat producem daune suntem datori si a le acoperi celor ce le suporta datorita vinovatiei noastre.
adica partea civila din proces care cere despagubiri se poate opune in instanta daca eu demonstrez ca nu sunt rau platnic dar nu mi permit sa i dau suma integral ci esalonat

nici el nu a cheltuit bani gramada ci in timp

ideea e sa faca si dovada

dar dand cu presupusul ca a cheltuit cat zice el eu vreau sa stiu solutiile cele mai grele

va multumesc
Dvs. trebuie sa dovediti in timpul procesului, prin orice mijloc de aparare, admis de lege, ca "despagubirile" solicitate de catre partea vatamata sunt neintemeiate/nejustificate, pentru ca instanta sa poata, dupa caz, micsora sau respinge aceste sume cu titlu de daune (materiale/morale).
In penal, de exemplu daca instanta constata ca infractiunea s-a produs datorita "provocarii din partea victimei", ar putea respinge cererea partii vatamate de daune ca neintemeiata.Depinde insa de circumstantele/imprejurarile in care s-a produs infractiunea.
Trebuie sa va angajati avocat pentru a evita ceea ce va produce o temere justificata.
Hotararea pronuntata va fi executata si veti pierde casa sau masina.
Luati legatura cu un avocat pana nu ajungeti in situatia ca nu se mai poate face nimic.Din pacate multi oameni in Romania nu au cultul angajarii avocatului si o patesc rau.Apoi tot ei tipa ca justitia este corupta...
Incercati sa nu faceti parte dintre acestia...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce despăgubiri sau daune poate solicita și obține debitorul ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Ce despăgubiri sau daune poate solicita și obține debitorul ( și care este natura lor) in cazul admiterii contestației la executarea silită? (vezi toată discuția)
Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca acesta este in inchisoare? Meea1980 Meea1980 Buna ziua, Fratele meu a fost reclamant intr-un proces ce s-a terminat acum un an.Procesul s-a finalizat cu condamnarea paratilor (primul a primit 5 ani si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa bacale bacale Buna ziua, In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane,am fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii ... (vezi toată discuția)