avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Agentul de munca temporara, cod caen 7820, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Agentul de munca temporara, cod caen 7820, poate semna ...

Buna ziua! Agentul de munca temporara, cod caen 7820, poate semna contracte cu firme din strainatate, sau UE? Oamenii pot fi detasati sa munceasca in strainatate de agentul de munca temporara? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 26 Iunie 2024
Da. Directiva (UE) 2018/957 stabilește norme specifice pentru lucrătorii detașați prin agent de muncă temporară. Angajatorul (agentul de muncă temporară) trebuie să garanteze lucrătorilor detașați prin agent de muncă temporară condiții de muncă și de încadrare în muncă care se aplică în conformitate cu articolul 5 din Directiva 2008/104/CE privind munca prin agent de muncă temporară, adică, în principiu, cel puțin cele care s-ar aplica în cazul în care aceștia ar fi fost recrutați direct de întreprinderea utilizatoare respectivă pentru a ocupa același loc de muncă.

De asemenea, statele membre pot solicita ca, pe lângă dispozițiile articolului 5 din Directiva 2008/104/CE, lucrătorii detașați prin agent de muncă temporară să beneficieze de orice condiții de muncă și de încadrare în muncă mai favorabile care se aplică lucrătorilor prin agent de muncă temporară la nivel național.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentul temporar de munca isi trimite salariatii in strainatate ovidiu7676 ovidiu7676 mai are nevoie salariatul de formularul A1 daca desfasoara activitatea salariala in strainatate? (vezi toată discuția)
Formular a1 monik monik buna ziua. daca un agent de munca temporara trimite salariatii la un utilizator strain, e nevoie sa se obtina formularul A1 sau agentul de munca temporara ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in tara cu detasare in strainatate ohiki ohiki Buna ziua. O intreprindere individuala cu cod Caen 7820 poate face contracte de munca cu detasare in strainatate? Daca da, in ce conditii? (vezi toată discuția)