avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu

Buna ziua!
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati!!! Sunt casatorita de 27 ani cu un sot alcoolic si am indurat de toate!De un an a devenit abstinent, de nevoie, caci are hepatita C. Treburile au mers mai bine. Dar de vreo luna a inceput sa bea din nou si nu numai ca am o viata de calvar, dar sunt si in pericol, deoarece ma loveste mereu. Recunosc marea prostie pe care am facut-o si anume ca nu am scos nici un certificat medico-legal. Fiindca acum chiar simt ca sunt in pericol de moarte, pentru ca pur si simplu nu judeca deloc cand bea, as vrea sa parasesc domicilul, pe furis, desigur.
Ma voi duce la parintii mei si el isi va da seama de asta. Ma poate aduce inapoi cu politia?
Trebuie sa declar undeva (si daca da, unde?) ca parasesc domiciliul?
Ma va afecta asta la divort?
Mentionez ca am doi copii majori. De asemenea, toti vecinii de scara stiu de scandalurile monstruoase din casa. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac!!!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 17:07, 5 Februarie 2010
buna ziua!
plecati si eventual inchideti usa!
daca se mai repeta evenimentele cu violenta nu mai stati, mergeti la politie depuneti plangere, mergeti la IML scoateti un certificat medico-legal.
si introduceti si actiunea de divort!!!
succes!
Buna ziua!
Plecati pur si simplu la parintii dv.E posibil ca el sa vina dupa dv, intr'un moment de luciditate, dar nu cu politia, ca nu se baga. Nu sunteti obligata nici sa va intoarceti cu el, nici sa'l bagati in casa, nici macar sa'i ascultati injuriile, care mai mult ca sigur ca nu vor lipsi in astfel de situatii,iar daca devine violent, fie numai si verbal, faceti reclamatie scrisa la politie.
Nu mai ratati eliberarea unui certificat medico-legal, in cazul in care veti mai fi agresata fizic.
Si sfatul meu e sa introduceti actiunea de divort, si sa faceti partajul, pentru ca mai mult ca sigur va deteriora toate bunurile pe care le'ati agonisit timp de 27 de ani.
Cat despre parasirea domiciliului,nici nu trebuie sa va faceti probleme. Doar n'o sa stati sa indurati batai cumplite (nici macar o palma),riscandu'va astfel propria viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? machita machita Sunt casatorita de 14 ani,avem un baietel de 8 ani.Sotul meu a de venit foarte violent:scandaluri foarte dese,certuri,batai.Nu mai pot indura acasta situatie ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma depunerii actelor de divort marin1981 marin1981 Ieri am depus actele de divort si prima infatisare o avem in decembrie 2012.As dori sa stiu ce drepturi mai are sotul asupra mea avand in vedere faptul ca are ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)