Pt transferul unui angajat de la o unitate la alta in cadrul unui holding este necesar sa se intocmeasca un ordin de transfer de catre unitatea care-l transfera si de asemenea este nevoie de acordul salariatului in cauza?
In prezent notiunea de transfer al salariatului in domeniul dreptului muncii nu mai exista, exceptie facand doar legislatia aplicabila functionarilor publici care e reglementata de legi speciale. In conditiile in care cele doua unitati au personalitate juridica practic vorbim de doi angajatori diferiti, chiar daca in cadrul aceluiasi holding, astfel ca se va inceta cim la angajatorul initial si se va incheia altul la noul angajator. In cazul in care intrebarea dvs vizeaza practic schimbarea unitatii ce echivaleaza cu schimbarea locului de munca sub aspect fizic, ca o mutare a sediului propriei unitati,salariatul avand aceleasi drepturi si obligatii conform cim -nu mai lucreaza la unirii ci la romana spre ex.- trebuie avut in vedere ca pentru fiecare loc de munca trebuie facut un instructaj pe ssm specific - nu se cere acordul salariatului, daca intrebarea vizeaza aspectul juridic puteti modifica locul muncii salariatului de la o unitate la alta conform Codului muncii prin delegare sau detasare conform regulilor prevazute de art.42-48 din actul normativ mentionat. Actele in baza carora se fac modificari ale locului de munca sunt acte aditionale la cim, cu exceptia delegarii de pana la 60 de zile ce se poate face si ca o decizie.
Lnstruire ssm
LIVIU NISTEA
Buna ziua! In cazul unui salariat al firmei, care este detasat cf art 46 CM la o alta firma, cine are obligatia efectuarii instructajului periodic SSM ? (vezi toată discuția)