avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mesaj de informare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mesaj de informare

doresc sa cumpar un teren de 300 mp.proprietarul are acte de proprietate,intabulare si cadastru dar pe toata suprafata care o avea initial de vanzare.mi-a spus ca trebuie facuta o parcelare sa scoata cei 300 mp.din totalul de 900mp.dar ca putem semna la notar un antecontract ca el imi vinde acei 300 mp.din cei 900mp.pana ne iese actele de la parcelare.se poate face asta din punct d evedere legal?eu cand voi deveni proprietaru de drept al acelui teren?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 16:42, 5 Februarie 2010
Este perfect legal sa se incheie un antecontract de vanzare-cumparare, dar in care, este total indicat in beneficiul dvs., sa se prevada clar obligatia vanzarii suprafetei intr-un termen maxim (data pana la care proprietarul se obliga sa aiba toate actele necesare vanzarii si sa incheie actul de v-c). Tot pentru siguranta dvs. puteti cere sa se prevada si o clauza, prin care proprietarul se obliga la plata unei penalitati in suma fixa, in caz de neexecutare a obligatiei in termen.
Tot pt. siguranta dvs. nu achitati ca avans nicio suma, sau in orice caz, nu o suma foarte mare, pana la incheierea contractului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare teren Vio_M Vio_M As dori achizitionarea pe societatea unei parcele de teren, aproximativ 5000 mp, de la o persoana fizica. Terenul face parte dintr-un corp de avere mult mai ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare verginia dina verginia dina am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren( neexistand posibilitatea incheerii unui contract pentru ca nu se putea face cadastru la acea ... (vezi toată discuția)
Rog urgent consiliere juridica vanzare-cumparare mir2006 mir2006 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: doresc sa cumpar o casa, cu un avans consistent si restul sumei, la eliberarea casei, fix peste 1 an de zile. Ce ... (vezi toată discuția)