avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sotia primeste asigurare daca are venit? Buna, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sotia primeste asigurare daca are venit? Buna, M-am mutat ...

Cum sotia primeste asigurare daca are venit?

Buna,
M-am mutat recent in Romania cu sotia. Sotia nu lucreaza, insa are venit (dobanzi) din straintate in valorea la ~350 EUR lunar.
Deci undeva 2000 EUR pina la sfarsitul anului.

Din cate inteleg, nu pot sa o fac co-asigurata din cauza la acest venit. Iar plata contributiilor sociale va fi abia in anul urmator dupa depunerea declaratiei unice. In acest caz, cum devine persoana asigurata?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 2 Iulie 2024
Prin incheierea uni contract de asigurare cu Casa de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj Octavian1978 Octavian1978 De cativa ani lucrez in SUA fara contract de munca. In urmatorii 1.5-3 ani intentioned sa ma repatriez. Am fost informat ca pentru a beneficia de somaj trebuie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie asociat unic aida1 aida1 Ca asociat unic pot sa-mi acord o indemnizatie pe care s-o decontez pe firma? Care ar fi note contabile in acest caz? Multumesc mult, (vezi toată discuția)
Cass - persoana cu venituri mici sau fara venituri cristian__2012 cristian__2012 Buna ziua, O persoana care nu are nici un fel de venit dar care are o suma de bani in banca pentru care primeste dobanda se considera ca are venituri ... (vezi toată discuția)