avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am nevoie și eu de un sfat . În anul 1972 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am nevoie și eu de un sfat . În anul 1972 mama tatălui ...

Bună ziua am nevoie și eu de un sfat .
În anul 1972 mama tatălui meu și frații lui au renunțat în favoarea tatălui meu la succesiune .
În anul 2005 în baza legii 18/1991 s-au restituit terenurile . Pe titlul de moștenitor este scris Numele mamei tatălui meu cea care în 1972 a renunțat la succesiune .
Întrebarea este odată ce a renunțat nu era normal ca terenurile să fie tot pe numele tatălui meu ?

Tatăl meu este decedat dar nu știu încotro s-o iau . Va trebui pentru succesiune să caut toți verii mei sau mă pot baza pe actul de moștenitor care au cedat toți frații , menționez că mai trăiește doar o soră a tatălui meu iar ceilalți frați au murit .
Mulțumesc mult de orice sfat primit
.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2024
Nicolae@1993, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicolae@1993 , utilizator 13:16, 4 Iulie 2024
Buna ziua!
In anul 1972 pamanturile erau in proprietatea statului.Cand s-au retrocedat pamanturile dupa revolutie logic ca acestea au fost trecute pe numele mamei,ca dansa era in viata.Pentru pamanturi va trebuie succesiune.
Nu mă pot baza la succesiune pe semnăturile deja existente din 1972 ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2024
Nicolae@1993, utilizator
Cum am spus,pamanturile pe care le-ati primit inapoi dupa revolutie nu au intrat la masa succesorala pentru ca erau in proprietatea statului.In proprietatea dvs.si a celorlalti au intrat dupa revolutie,respectiv in anul 2005 cum ati specificat.Pentru terenurile primite se face alta succesiune cu cei ramasi in viata.
...au renunțat la succesiunea cui? Bănuiesc că a bunicului... Terenurile restituite în baza legii 18/1991 au aparținut bunicului sau bunicii ? Dacă au aparținut bunicii din zestrea dânsei, probabil că a făcut cerere de restituire în baza legii 18/1991 și de aceea i s-au restituit dumneaei. Dacă este vorba de terenurile aparținând bunicului, în condițiile în care bunica și frații tatălui dvs au renunțat anterior la vocația succesorală de pe urma bunicului, contează foarte mult și cine a făcut cererea de restituire a terenurilor în 1991... Dacă bunica a făcut cererea în nume propriu, singură, puteți solicita instanței de judecată anularea acelui titlu de proprietate ca fiind lovit de nulitate absolută, conform Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. XI din 5 februarie 2007 Publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 733/30.10.2007, coroborat cu art. III lit. a din Legea nr. 169/1997 - ca fiind emis unei persoane care nu avea acest drept. Ideea e că dacă anulați titlul, nu veți putea obține altul... O ultimă întrebare: bunica figurează singură pe acel titlu de proprietate?
Da este trecută doar mama lu tataie

Kyandra a scris:

O ultimă întrebare: bunica figurează singură pe acel titlu de proprietate?

Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu a decedat in anul 1972 . mama mea a decedat in anul ... primarul primarul Tatal meu a decedat in anul 1972 . Mamea mea a decedat in anul 2017 . Am doi frati . Nu s-a facut succesiune dupa tata si nici dupa ... (vezi toată discuția)
Anulare partiala a titlului de proprietate stoicav_72 stoicav_72 Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati in lamurirea unei probleme legata de o mostenire. In data de 20.12.1977 tatal decedeaza.Defunctul are 4 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! deschid acest subiect pentru cine îmi poate da un ... Frank29 Frank29 Bună ziua! Deschid acest subiect pentru cine îmi poate da un răspuns. În anul 2000 s-a întocmit un titlu in care sunt 4 persoane trecuți pe el, din care ... (vezi toată discuția)