avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarea de sănătate Bună ziua! Sunt intr o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarea de sănătate Bună ziua! Sunt intr o situație complicată si nu stiu carei ...

Bună ziua!
Sunt intr o situație complicată si nu stiu carei instituții sa ma adresez, poate ma puteti indruma, situatia sta in felul următor : sunt in concediu crestere copil, copil împlinește 2 ani in 10 august, eu sunt programata pentru o operație in 13 august 2024 Întrebarea mea este mai sunt asigurata in data de 13 august? Pot sa mi platesc asigurarea de sănătate pentru 1 lună?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Lara13 , utilizator 15:52, 3 Iulie 2024
Pentru categoriile de persoane asigurate fără plata contribuției, calitatea de asigurat și drepturile de asigurare încetează în termen de 1 lună de la data la care persoanele nu se mai încadrează în aceste categorii de asigurați ....altfel spus, mai sunteti asigurata inca o luna de la data incetarii CCC.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult pentru lămuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data sfarsit suspendare=data incetare suspendare? gabrieladina gabrieladina In cazul unei angajate care revine de pe CCC, cand se opereaza in revisal incetarea suspendarii, data incetarii suspendarii este identica cu data sfarsitului ... (vezi toată discuția)
La data de 29 mai 2023 imi expira perioada de somaj. ... daniel cucu daniel cucu Buna ziua ! La data de 29 mai 2023 imi expira perioada de somaj. . Mai pot beneficia de asigurare de sanatate apoi si pe ce perioada, eventual prevedere legala ... (vezi toată discuția)
Casnica pe asigurarea sotului ContSters318961 ContSters318961 Buna ziua, Stau acasa,nu am lucrat niciodata,am 21 de ani si sunt insarcinata in 2 luni.Doresc sa va intreb daca pot trece pe asigurarea sotului?si daca,find ... (vezi toată discuția)