avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara Danemarca sau executare hot jud in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara Danemarca sau executare hot jud in Danemarca? ...

Pensie alimentara danemarca sau executare hot jud in danemarca??
Știe cineva care sunt pașii de urmat, eu având hotarere judecatoreasca emisa de o judecatoria din romania unde este stabilita cuantumul ei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 3 Iulie 2024
Hotărârile judecătorești pronunțate într-un stat membru UE se recunosc în celelalte state membre fără a fi necesară vreo procedură specială.

O hotărâre judecătorească pronunțată într-un stat membru UE și care este executorie în statul în cauză este pusă în executare într-un alt stat membru atunci când, la cererea oricăreia dintre părțile interesate, a fost declarată executorie în statul respectiv.

Insa , exista un Acord între Comunitatea Europeană și Regatul Danemarcei privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unei hotarari judecatoresti intr-un stat ue DANNA DANNA Buna ziua! Am o hotarare judecatoreasca pronuntata in favoarea mea de catre o instanta de judecata din romania si mi s-au admis si cheltuielile de judecata. ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva straina desiree desiree Buna ziua! As vrea sa va cer si eu sfatul in urmatoarea problema. Ce procedura trebuie urmata pentru ca o hotarare judecatoreasca definitiva straina ( a unei ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari pronuntate in ro intr-un stat mebru ue alisha alisha Buna ziua, Speta e urmatoarea: Impotriva unei SC se obtine, inainte de aderarea Ro la UE , o hotarare. Se doreste executarea silita a acestei hotarari in ... (vezi toată discuția)