avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Facilități fiscale referitoare la cheltuieli privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Facilități fiscale referitoare la cheltuieli privind educația timpurie

Buna ziua,

As dori o lamurire cu privire la "Facilitățile fiscale referitoare la cheltuieli privind educația timpurie". Deducerea de pana la 1500 de lei.

Este OBLIGATORIE conditia in LEGE ca gradinita/cresa sa fie ACREDITATA ? Sau este o conditie pe care firma o aplica optional ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 3 Iulie 2024
... Sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajaţilor în unităţi de educaţie timpurie, potrivit reglementărilor legale din domeniul educaţiei naţionale, dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil;... se mentioneaza in lege.

In speta, pe cale de interpretare, trebuie sa fie acreditate.
As dori sa inteleg mai bine acest paragraf :
"Asadar , facilitatile cuprinse in Codul Fiscal se pot acorda pentru plasarea copiilor angajatilor in crese sau gradinite autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate. Angajatorului trebuie sa i se prezinte dovada autorizatiei de functionare provizorie sau acreditarii".
Va trebui sa solicitai cresei/gradinitei dovada ca unitatea de educatie timpurie este autorizata sa functioneze provizoriu sau este acreditata.

Adica, fotocopia autorizaţiei de funcţionare provizorie/acreditării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am si eu o nelamurile ce criterii trebuie sa indeplineasca ... Crystyana30 Crystyana30 Buna seara, am si eu o nelamurile ce criterii tr sa indeplineasca gradinita sau cresa pt a putea primi acei bani 1500 care se dau parintilor de la munca? Din ... (vezi toată discuția)
Infiintare cresa si gradinita Cimss Cimss Buna ziua, As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita. Multumesc (vezi toată discuția)
Ce aprobari/avize am nevoie pentru deschiderea unei crese? Maggie07 Maggie07 Buna ziua, Planuiesc sa deschid o cresa in Romania, de mici dimensiuni (la inceput), si as dori sa stiu care sunt aprobarile de care am nevoie, dat fiind ... (vezi toată discuția)