avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Daca o persoana imi ridica un plic ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Daca o persoana imi ridica un plic recomandat cu ...

Buna ziua! Daca o persoana i-mi ridica un plic recomandat cu seria de pe buletinul lui, cu acte de la tribunal farà nici un drept, ma ales ca sotia lui face parte din dosar pot sa-i fac plangere penala.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:39, 5 Iulie 2024
Problema este la postas care a dat plicul altei persoane decat adresantul. Trebuia ca postasul sa va lase in cutia postala instiintare ca aveti de ridicat un plic recomandat si sa va prezentati la OP, sa-l ridicati.
da, puteti depune plangere la Politie/Parchet


Cornel Vasile a scris:

da, puteti depune plangere la Politie/Parchet

Daca depun plangerea penala, ce se poate intampla cu persoana care mi-a luat ,recomandata fara nici un drept dupa ce se dovedeste adevarul ,mai ales ca sotia lui este in proces cu mine si ea a instigat postasul sa-i dea recomandata care continea documente de la tribunal.
Violarea secretului corespondenţei se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.


Cornel Vasile a scris:

Violarea secretului corespondenţei se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

La recursul civil care o sa-l am, pot ridica exceptia : sa-i spun judecatorului ca sotul persoanei impreuna cu persoana respectiva care este in proces cu mine mi-au luat plicul recomandat cu acte de procedura ,farà nici un drept, si sa fac dovada ca le-am facut si plangere penala pentru violarea secretului corespondentei ? As avea un avantaj?

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta Mazilescu Ovidiu Mazilescu Ovidiu un raspuns f important de la Parchet a sosit la cutia postala si un vecin a luat plicul,eu nu am putut ataca hotararea in 15 zile pt ca vecinul mi-a dat plicul ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)