avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare corespondenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare corespondenta

un raspuns f important de la Parchet a sosit la cutia postala si un vecin a luat plicul,eu nu am putut ataca hotararea in 15 zile pt ca vecinul mi-a dat plicul dupa 3 luni.ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 14:12, 1 August 2010
ancheta, plangere si daune cerute neaparat.
ce pot face?

Depinde de ce anume doriti sa faceti.
In privinta relatiilor cu Parchetul e greu de crezut ca se mai poate face ceva in sensul ca este putin probabil sa obtineti o repunere in termen.
In privinta relatiilor cu vecinul aveti de ales daca depuneti sau nu o plangere prealabila. Daca veti putea dovedi, spre exemplu ca acea comunicare a ajuns in cutia dvs postala, eventual dar nu obligatoriu si asigurata cu un lacat sau o incuietoare si ca vecinul este cel care a ridicat neautorizat acea comunicare atunci puteti formula o plangere prealabila pentru violarea secretului corespondentei. (art. 195 C. pen) Ati putea obtine astfel o suma de bani care sa va acopere prejudiciile suferite prin neexercitarea acelui act / actiuni in termenul de 15 zile. De precizat ca impacarea partilor inlatura raspundarea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul corespondentei ContSters62736 ContSters62736 in ultima adunare generala a asociatiei de proprietari s-a decis zugravirea scarii. in decursul lunii iunie au inceput lucrarile si, la finalul acestora, ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)
Furt din cutia poștală kikybaly kikybaly Bună seara, Mă confrunt cu următoarea situație: În blocul în care locuiesc, corespondența pe care ar trebui să o primesc în cutia poștală ... (vezi toată discuția)