avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Apt-limitat MILITAR! Sunt militar , cu 15 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Apt-limitat MILITAR! Sunt militar , cu 15 ani vechime in servicu ...

Apt-limitat MILITAR!
Sunt militar , cu 15 ani vechime in servicu
In urma unor probleme medicale am fost declarat Apt limitat- Posibil ca la urmatoare vizita medicala sa fiu declarat inapt militar.
Exista posibilitatea sa iau pensie in acest caz. Din cate stiu eu am nevoie de cel putin 20 ani vechime efectiva (minim 10 ani vechime in serviciu) si care ar fi baza de calcul?
Si daca imi puteti spune va rog in cazul in care eu mai lucrez in pararel in alta parte ( contract pe 6h) daca de trece la vechimea efectiva?(pentru a putea strange mai repede acei 20 ani)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 3 Iulie 2024
Legea nr.223/2017
art.32
Au dreptul la pensie de invaliditate militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care și-au pierdut total sau cel puțin jumătate din capacitatea de muncă din cauza:
a) producerii unor accidente de muncă sau a unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii serviciului militar/serviciului, tuberculozei, neoplaziilor, schizofreniei și SIDA;
b) accidentelor sau bolilor care nu au legătură cu îndeplinirea serviciului militar/serviciului.

art. 39
(1) Cuantumul pensiei de invaliditate se stabilește conform prevederilor art. 29 și 30.
(2) Vechimea utilizată pentru calculul pensiei de invaliditate se stabilește potrivit prevederilor art. 23-27.
(3) La suma procentelor cuvenite pentru vechimea cumulată se adaugă, pentru fiecare an potențial, până la realizarea vechimii de 25 de ani prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b), următoarele procente:
a) 1% pentru invaliditate de gradul I;
b) 0,8% pentru invaliditate de gradul II;
c) 0,6% pentru invaliditate de gradul III.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.sunt diagnosticat cu hepatită b cronica din 2012,lucrez ... vulvurin87 vulvurin87 Buna ziua.Sunt diagnosticat cu hepatită B cronica din 2012,lucrez de 17 ani într-o unitate militară,ultimele analize(3luni) îmi arată fibroza 2 și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! dupa cum se stie pe apt limitat nu se mai poate iesi ... Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Dupa cum se stie pe apt limitat nu se mai poate iesi la pensie din MAI. Eu aveam apt limitat inainte sa se adauge acel articol dar fiind pe medical ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea nevoie de o informatie barbat , nascut in ... crisim crisim buna ziua, as avea nevoie de o informatie barbat , nascut in 1970, beneficiar de pensie de invaliditate in sistemul public de pensii unde am cotizati 10 ... (vezi toată discuția)