Nu stiu cat costa expertiza, dar daca pierzi esti bun de plata. Depinde cat cere partea .....vatamata, eu as cere mult daca fapta fost savarsita prin violenta.
Veti fi obligat si la plata onorariului de avocat angajat de partea vatamata.
Se pot acorda daune materiale si morale in cuantumul hotarat de instanta.
Se poate proceda apoi la executare silita.
Din minunile instantelor din tara (Alba Iulia) va povestesc ce am auzit intr-o sedinta publica de judecata la ICCJ.
Un amarat si-a sustinut cauza in fata ICCJ unde a contestat o hotarare a unei instante din Alba Iulia in care i s-au stabilit cheltuieli de judecata in suma de X-(30 milioane lei vechi in conditiile in care partea adversa nu a avut angajat avocat!!!!X-(
De altfel instantele din Alba Iulia sunt renumite pentru sumele fabuloase pe care le "vehiculeaza" prin hotarari! Si, tot aceste instante sunt poreclite "Muppets Show"...cred ca va imginati de ce....Kermit, miss Peggy...sunt celebri!
In general, cheltuielile judiciare in suma de 500 RON sunt absurd de mari si nejustificate iar cheltuielile avansat de parti, ICCJ le-a limitat la 1.000 RON pentru cazuri f complexe.
Acum depinde de "magistrati" care, in ultima vreme cel putin, s-au ambitionat sa demonstreze ca imposibilul este posibil, adica nu exista nici o lege si nimic rational sau de bun simt in ceea ce fac sau in actele pe care le redacteaza!
Cu daunele morale si materiale este o cu totul alta poveste! Dumnezeu cu mila!
Cred ca ar trebui stabilit legal, printr-un act normativ, cuantumul onorariului avocatului care ar fi acceptat sau admis de instanta in mod cert.
Daca s-ar proceda in acest fel s-ar elimina o serie de probleme de necontrolat din punct de vedere obiectiv ( doar subiectiv).
In acest fel fiecare parte ar putea sa stie ce cheltuieli ii sunt deductibile si daca nu ii pasa de acest lucru isi poate angaja orice avocat pe alte criterii.
Nu stiu daca m-am facut clar inteles...