avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum ar proceda un proprietar păgubit și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum ar proceda un proprietar păgubit și înșelat, în cazul în care a constatat că la orice Adunare Generală anuală au fost prezente și au votat persoane care nu aveau calitatea de membri semnatari în Acordul de Asociere, deoarece acel dubios Acord de As

Cum ar proceda un proprietar păgubit și înșelat, în cazul în care a constatat că la orice Adunare Generală anuală au fost prezente și au votat persoane care nu aveau calitatea de membri semnatari în Acordul de Asociere, deoarece acel dubios Acord de Asociere a fost întocmit acum câteva decenii și nu a mai fost actualizat niciodată în mod oficial la Judecătorie, în urma unui proces cu obiectul „modificări acte constitutive”.
Știind că persoanele care au votat la orice Adunare Generală anuală nu aveau calitatea de membri semnatari în Acordul de Asociere de acum câteva decenii, este evident faptul că hotărârile acestor Adunărilor Generale ilegal convocate au fost votate în mod ilegal și abuziv de către persoane care nu aveau calitatea de membri în cadrul acestei Asociații de Proprietari ilegal înființate.
Eu zic că în această speță proprietarii pot face chiar și plângeri penale, deoarece la nicio Adunare Generală nu au votat membrii reali ai respectivei Asociații de Proprietari.
Articolul 48. (3) La Adunarea Generală Reconvocată HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE (doar) DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAȚI PE BAZĂ DE TABEL CONVOCATOR sau prin Poștă cu Scrisoare Recomandată, cu Conținut Declarat și Confirmare de Primire, ȘI prin afișare la Avizier, indiferent de numărul MEMBRILOR prezenți, prin votul majorității acestora.
☢ DETALII PRIVIND ARTICOLUL 48 DIN LEGEA 196/2018 (☛ conform articolului 48 alineatul 3 sunt ilegale și nule absolut hotărârile oricărei Adunări Generale DACĂ SE DOVEDEȘTE CĂ NU AU FOST CONVOCAȚI ABSOLUT TOȚI MEMBRII SEMNATARI ÎN ACORDUL DE ASOCIERE AL RESPECTIVEI ASOCIAȚII DE PROPRIETARI, chiar și în cazul în care acești membri ar fi în număr de câteva mii): [ link extern ]
(4) Hotărârile Adunării Generale a Asociației de Proprietari sunt obligatorii de la data afișării acestora la loc vizibil, conform prevederilor prezentei legi, inclusiv pentru proprietarii DIN CONDOMINIU care nu au fost prezenți la Adunarea Generală, precum și PENTRU PROPRIETARII CARE NU SUNT MEMBRI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI.
(5) (Doar) HOTĂRÂRILE LUATE ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE ALINEATELOR (1)-(4) OBLIGĂ TOȚI PROPRIETARII să participe, în proporțiile stabilite de Adunarea Generală, la plata lucrărilor, precum și la cheltuielile de funcționare, administrare, întreținere și de înlocuire a PĂRȚILOR COMUNE sau a elementelor transformate sau create.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2024
remy28.03.1966, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotararile ag a proprietarilor nige nige Daca hotararea in adunarea generala a asociatiei proprietarilor, nu respecta legile in vigoare, este nula prin efectul vreunei legi ? Sau, devine nula numai ... (vezi toată discuția)