avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sfat deschidere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sfat deschidere SRL

Bună ziua,

Am nevoie de un sfat în legătură cu deschiderea unei afaceri. Persoana care dorește să deschidă acest business îmi oferă 25% din afacere și mă vrea ca asociat. Afacerea constă în crearea unui software. Persoana dorește să-mi dea cei 25% pentru a-mi stimula implicarea și, în plus, voi fi plătit pentru crearea acestui software. Cum este corect să procedez? Vă rog să mă ajutați cu niște sfaturi.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 10 Iulie 2024
1. in actele societatii , trebuie sa fiti mentionat ca asociat cu participare de 25%.

2. pentru crearea software-ului, va trebui sa incheiati un contract de drepturi de autor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari drepturi de autor Itistul Itistul Prin cumpararea unui serviciu software (contract prestare servicii), beneficiarul in mod normal preia dreptul de autor in caz ca nu se stipuleaza altceva? ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut daca doresti sa te retragi ca asociat dintr-o firma ? vavas vavas Buna ziua !Sunt asociat intr-o firma care si-a inceput de curand activitatea.Precizez ca suntem 4 actionari la aceasta firma insa eu am fost cel care s-a ... (vezi toată discuția)
Srl, ii, if sau pfa? ContSters121575 ContSters121575 Vă adresez respectuos rugămintea de a-mi furniza informațiile necesare pentru a lua o decizie cât mai bună referitoare la înființarea unei mici ... (vezi toată discuția)