avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare/ recunoastere divort efectuat in Marea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare/ recunoastere divort efectuat in Marea Britanie in Romania

Buna,
Ma numesc Melinda, sunt din Romania si e foarte neclar cum sa procedez cu actele de divort. Divortul a fost pronuntat in Anglia in 2021. Sau emis 2 documente, Decree Nisi, Decree Absolute. Se cer ambele documente ori doar cel definitiv/absolute? Anglia emite doar copii de acte de divort, sper ca se stie asta in Romania si se recunoaste daca este apostilata copia certificatului de divort, sau trebuie si legalizata mai intai?
Intrebare nr 2: in cate exemplare trebuie traduse actul/actele de divort? Intrebare nr 3: buletinul meu de identitate expira pe 25 iulie dar nu pot sa il reinnoiesc pt ca divortul nu este inregistrat, se acceptata buletin expirat sau pasaport maghiar valid ( Ungaria)? Daca unul dintre ele se accepta, se poate trimite copie legalizata sau trebuie originalul?
Va astept raspunsul.

Cu stima,
Melinda

Alte discuții în legătură

Recunoastere divort pronuntat in strainatate fileralex fileralex Buna ziua, Am fost casatorit in UK si poi am legalizat casatoria in Romania (am fosti soti suntem romani). Acum am divortat in UK, am obtinut hotararea ... (vezi toată discuția)
Probe Ser3 Ser3 Doresc sa imi reinnoiesc buletinul,intrucat este expirat de 4 ani de zile,dar nu am avut cum sa vin in tara.In prezent am pasaportul valid inca un an.Sunt ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)