avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Neasumarea răspunderii în urma intervenției ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Neasumarea răspunderii în urma intervenției invazive

Bună seara, mă confrunt cu o problemă de sănătate. Mi s-a injectat acid hialuronic în genunchi fără a semna în prealabil, fără fișa medicală deschisă și fara o evidență a istoricului medical notat. Imediat după părăsirea clinicii mi-a a apărut parestezie la piciorul respectiv. Din păcate nu mi s-a emis o scrisoare medicală pe loc, iar medicul neagă orice legătură între intervenție și simptomele apărute. Ulterior am revenit la cabinet pentru a mi se emite scrisoarea medicală, care a fost emisă retroactiv dar cu data efectuării procedurii, însă cu mențiunea ca inițial m-as fi prezentat deja la cabinet cu parestezie la piciorul respectiv iar ca acidul a fost de fapt injectat în celălalt genunchi, în care clar nu am nimic. Oricare medic la care merg să mă ajute să identificăm motivele paresteziei dar și să-mi examineze genunchiului afectat, nu vrea să intervină deoarece acuz malpraxis. Ce pot face mai departe? Am impresia ca dau doar de oameni care ignora problema evidentă precum si falsul declarat in acte. Mi s-a prescris tratament fara a putea face rost de acte doveditoare cu acuzațiile aduse, dar nici trimitere de a face investigații suplimentare nu mi se eliberează, tratamentul fiind bazat doar pe păreri și nu obținut în urma unor investigații care pot demonstra cauza problemei apărute care în acest moment este tratată după ureche.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2024
McChicken, utilizator

Alte discuții în legătură

Competenta proceduri cosmetice anacristina89 anacristina89 Buna ziua, 1. De ce diploma/certificare am nevoie pentru a putea face injectii cu acid hialuronic si botox? (pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva unui medic veterinar ContSters264470 ContSters264470 Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu un domn medic veterinar! Problemele au ... (vezi toată discuția)
Pot acuza malpraxis? mihaela.iordake mihaela.iordake In urma cu o luna, bunica mea prezenta stari febrile, batai puternice in piept si nu putea manca. De la spitalul general a fost trimisa direct, fara analize, ... (vezi toată discuția)