avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! M-am despartit in Romania dar am ramas cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! M-am despartit in Romania dar am ramas cu numele ...

Buna ziua !
M-am despartit in Romania dar am ramas cu numele fostului sot.Am venit in Italia,m-am casatorit cu un cetatean italian fiecare cu numele de familie.Nu am transcris imediat casatoria in Romania.Intre timp am obtinut cetatenia italiana, in 2012 inca era obligatia sa revii la numele de nastere.In automat s-a trecut si pe certificatul de casatorie italian noul nume de familie adica acela de nastere.Acum doresc sa am acelasi nume de familie in cele doua tari.Romania nu accepta certificatul multilingue cu mentiunea ca dupa cetatenie italiana numele meu s-a schimbat in cel de nastere.In Italia nu doresc sa-mi schimb din nou numele revenind la numele cu,care am venit din Romania.Ar insemna sa schimb tot ceea ce este pe nunele neu casa,masina,servici, conturi.In Romania nu mai am nimic si ar fi mai simplu.Ce ar trebui sa fac? Sa cer schimbarea numelui pe cale administrativa si dupa aceea sa transcriu certificatul de casatorie ? La schimbarea numelui pe cale administrtiva imi cer certificat de casatorie si fivort.Ce trebuie sa prezint ? Certificatul de casatorie din Italia cu mentiunea de schimari de nume sau certificatul de divort din Romania
Cel mai recent răspuns: Silvy93 , utilizator 14:14, 14 Iulie 2024
Buna ziua,eu pot sa va spun ce s-a întâmplat cu soția ( Nu suntem divorțați),ea având numele de familie al meu ,cu cittadinanza italiana a fost înscrisă cu numele de fată în acte.Pentru un pașaport nu e bine ,a trebuit să facă toate actele din nou în România,chiar și certificatul de naștere,etc.Ce pot să zic,e ca femeile să rămână cu prenumele lor și după căsătorie ( nu mai e c’è era înainte)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act doveditor ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie in italia Mirelar Mirelar Buna! Sunt casatorita de putin timp cu un cetatean italian si la casatoria civila fiecare a ramas cu numele lui de familie . Intrebarea mea este : Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare nume dupa divort in italia nrtekk nrtekk Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog care este procedura in situatia urmatoare: sora mea a dat divort in Italia, s-a definitivat tot, s-a dat pronuntarea, dupa ... (vezi toată discuția)