avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, Avem urmatoarea speta: o institutie publica ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, Avem urmatoarea speta: o institutie publica ( tribunal) ...

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta: o institutie publica ( tribunal) scoate la concurs un post de manager economic. Concursul este de promovare intr-o functie de conducere, una din conditiile de participare la concurs este ca persoana ce se incrie la concurs sa fie numita intr-o fuctie publica clasa 1. Nefiind un concurs de recrutare, unele persoane care au lucrat ca si personal contractual, cu aceeasi vechime si aceleasi studii nu se pot inscrie la concurs. Intrebarea mea este urmatoarea: s-a procedat corect ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 16 Iulie 2024
Da, s-a procedat corect ...Condițiile generale si specifice de participare la concurs sunt stabilitate de catre entitatea organizatoare a concursului.

clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă
Chiar dacă o persoană a lucrat într-o funcție de conducere, personal contractual, cu contract de munca, nu se poate înscrie la concurs, pentru că nu a fost numit într-o funcție publică, cu toate că îndeplinește condițiile de studiu și vechime . Vă mulțumesc!
Daca acele sunt conditiile de participare, nu aveti ce sa faceti ...
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in functie de conducere marianecula25 marianecula25 Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice (vezi toată discuția)
studii necesare pentru secretar oras mijue mijue Am absolvit facultatea de management financiar contabil avand si masterul in management.Pot participa la un concurs pentru functia de secretar al ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)