avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As avea o intrebare va rog. Am achizitionat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As avea o intrebare va rog. Am achizitionat un apartament ...

Buna ziua,
As avea o intrebare va rog. Am achizitionat un apartament de la bunicii mei acum 10 ani prin vanzare cumparare cu clauza de uzufruct in favoarea lor. Bunicul a murit, bunica este in viata, si as dori sa ii restitui apartamentul deoarece nu doresc sa beneficiez de nimic. Intrebarea este daca este o alta forma legala in afara de vanzare cumparare sau donatie prin care sa renunt la dreptul meu de proprietar in favoarea bunicii ptr a nu mai fi nevoita sa platesc si atat de multe taxe notariale. De mentionat ca intre timp sunt si casatorita si as dori sa stiu in orice situatie chiar si de vanzare cumparare sau donatie ( in caz ca nu exista alta forma legala) daca este nevoie de procura de la sot. Multumesc frumos ptr un eventual raspuns.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru minori jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Suntem parintii a doi copii minori. Vrem sa trecem apartamentul pe numele lor cu conditia de a putea ramane in apartament atat cat suntem in viata. ... (vezi toată discuția)
Este bun propriu (chiar daca obtinut in timpul casatoriei) sau nu? dana22013 dana22013 Buna ziua! Sunt casatorita de cativa ani conform vechiului cod civil si urmeaza sa primesc de la parintii mei o suma de bani sub forma de donatie cu ... (vezi toată discuția)