avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un medic se transfera de la spital la un institut de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un medic se transfera de la spital la un institut de medicina ...

Un medic se transfera de la spital la un institut de medicina legala , unde avea grupa de munca în baza Legii 104/2003. Se va pastra grupa de munca la transfer ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 16 Iulie 2024
Nu se pastreaza grupa de munca, decat daca sunt acelaesi conditii de munca.
Poate beneficia de grupa de munca, numai daca noul loc de munca este incadrat in grupa de munca.
Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 53 din 4 februarie 2020, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 199 din 12 martie 2020, s-a admis excepția de neconstituționalitate, constatându-se că soluția legislativă cuprinsă în art. 22 din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane și prelevarea organelor și țesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, care exclude personalul care desfășoară activitatea de anatomie patologică și prosectură în instituțiile de medicină legală de la încadrarea în categoria locurilor de muncă în condiții deosebite de muncă, este neconstituțională.

Începând cu data de 01-09-2024, conform literei c) a alineatului (1) al articolului 168, Capitolul II, Titlul VI din LEGEA nr. 360 din 29 noiembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 1089 din 4 decembrie 2023, coroborată cu dispozițiile articolului 167, din același act normativ, articolul 22 din Legea nr. 104/2003 republicată, cu modificările și completările ulterioare, se abrogă.
Asta înseamnă că după transfer medicul beneficiază de drepturile de grupa de munca pe care le avea la spital?
Numai daca activitatea respectiva este incadrata in conditii speciale sau deosebite de munca, inclusiv este nominalizat prin Decizie de catre angajatorul unde se transfera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un biolog incadrat la serviciul de medicina legala-compartiment ... dana manea dana manea un biolog incadrat la serviciul de medicina legala-compartiment toxicologie, poate beneficia de reancadrare in conditii deosebite de munca, in raport de ... (vezi toată discuția)
Norma orara de 7h/zi in medicina lilip lilip Sunt asistenta la un cabinet particular angajata full time 8h/zi. Din discutiile avute cu fosti colegi am inteles ca in mod normal cadrele medicale (asistente ... (vezi toată discuția)
Urmatorul pas: ministerul sanatatii sau ministerul muncii? cat woman cat woman La cererea meu care suna in felul urmator : \" De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci ... (vezi toată discuția)