avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... doresc un divort "elegant"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

doresc un divort "elegant"

Buna ziua,
Dupa indelugi dezbateri, recunosc, cu ajutorul dumneavoastra, am ajuns la urmatoarea situatie (dupa multe intrebari puse pe forum in diferite stadii : furie, negare, accepare etc):
- sunt "parit" intr-un proces de divort din culpa comuna cu copil minor de 10 ani unde "reclamanta" solicita pastrarea numelui, incredintarea minorului, impartirea bunurilor etc.
- dupa dezbaterile, mentionate mai sus si dupa ce am cerut o amanare la primul termen am ajuns sa fim de acord cu pastrarea numelui, incredintarea minorului catre mama, impartirtea bunurilor (am vandut apartamentul,urmeaza sa impartim banii, am cazut de acord asupra impartirii celorlalte bunuri ) si faptului ca viata noastra de CUPLU casatorit nu mai poate continua.
Acum toate aceste ACORDURI, ce contrazic d.p.d.v. legal divortului din culpa comuna, vor trebui formulate si sustinute in fata instantei. Ni s-a propus o "tranzactie judiciara" ce cuprinde toate aceste "acorduri" inclusiv cele materiale.
Mai mult,formularea acestei tranzactii foloseste aproape la fiecare aliniat cuvantul ACORD care am observat ca nu este potrivit in actuala situatie ( acord intr-un proces de divort cu copil minor).
Deci, rugamintea mea ar fi, care este "mersul" corect si legal al procesului nostru la urmatoarea infatisare.
Mentionez ca instanta nu s-a sesizat (ci am pornit noi demersurile) la depunerea
cererii de divort, in legatura cu autoritatea tutelara pentru varificarea conditiilor in
care creste, sau va creste in continuare copilul, si, interogatoriul acestuia, tinand cont ca are 10 ani ( as dori tare mult ca acesta sa nu aiba loc, daca se poate, ceea ce nu cred.
De asemenea as dori sa stiu daca este neaparata prezenta martorilor (si cati)
in cazul in care am hotarat asupra culpei comune fara expunerea explicita a motivelor (cerere pe care o vom exprima cand? )
Va multumesc anticipat si sper ca nu am abuzat de rabdarea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: dorin_bi , utilizator 10:36, 8 Februarie 2010
Buna ziua,
Imi pare rau ca v-am "ametit" studiindu-mi topicurile dar nu intotdeauna m-am
referit la fapte deja consumate ci la variante posibile.Nu intotdeauna am urmarit
cu fidelitate cazul meu. Am dorit (poate si purtat un pic de "valul" curiozitatii) sa
generalizez, pe cat m-a dus mintea. E adevarat ca m-am gandit si la o economie
dar mai important a fost sa STIU in ce ma bag. Dumneavoastra mi-ati oferit aceasta posibilitate si eu am incercat sa va iau "toata mana". Posibil, tinand cont de temenii in care este facut acest site. Totusi la ultima mea interventie am solicitat parerea dumneavoastra asupra tenzactiei judiciare propusa de un avocat unde am avut unele indoieli (vezi expunerea din tema) asa ca problema economiei...
Referirile la faptul ca am folosit raspunsurile duneavoastra era un fel de lauda si in nici un caz o dorinta de a evita angajarea sau solicitarea consilierii unui avocat.
Cu stima
dorin_bi
dorin_bi a scris:

Nu intotdeauna am urmarit cu fidelitate cazul meu. Am dorit (poate si purtat un pic de "valul" curiozitatii) sa generalizez, pe cat m-a dus mintea.


Si pe mine cat ar trebui "sa ma duca mintea" (= sa ghicesc) care o fi generalul si care particularul (= situatia de fapt concreta) pentru a-mi putea da cu parerea despre tranzactia dvs.???

Pentru ca daca eu vad imobilul acela vandut si banii impartiti (si nici nu mi-ati raspuns la intrebarea daca cererea de partaj mai cuprinde si alte bunuri) atunci eu nu mai vad obiectul cererii de partaj.

Si daca nu vad obiectul cererii n-am cum sa vad o tranzactie pe un capat de cerere care nu mai are obiect. Deci, despre ce tranzactie vreti sa va vorbesc?? Pentru ca mie nu-mi place sa m-aud vorbind ...in general (obisnuiesc sa vorbesc al naibi de punctual...zic, eu)

Restul "acordurilor" ar trebui, dupa parerea mea, sa fie exprimate ... pe vorbe in sedinta si nu sub forma unei "tranzactii" (contract) care ar ajunge sa aiba ca "obiect" (si) ...un copil.
Sau, ma rog, asa vad eu lucrurile. Una e sa spuneti judelui ca sunteti de acord cu incredintarea copilului catre mama si cu totul altfel mi se pare sa luati o foaie de hartie s-o botezati tranzactie si sa povestiti despre copil in cuprinsul ei. (dar ce sa fac eu daca sunt si avocati care nu vad aici nici o diferenta ...macar de nuanta - macar atat cat ati sesizat dvs. punand intrebarea pentru ca ...parca, parca ceva nu vi se pare tocmai in ordine - ).
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
romascanu, moderator
Buna ziua,
Am sa fiu scurt si concret:
- cand am spus ca am vandut apartamentul este adevarat, dar inca nu am primit toti banii (nu stiu daca ii vom primi inainte de infatisare. In deschiderea procesului se specifica proprietatea in comun a ap.).
- cand am spus ca ne-am inteles asupra celorlalte bunuri nu am spus ca le doresc cuprinse in partaj ci doar ca practic tranzactia nu mai are obiect insa in actele depuse la judecatorie figuram cu un apartament in comun si ma gandeam sa justificam ce am facut cu el.
- la tranzactia judiciara propusa de "avocat" m-a deranjat tocmai problema copilului inclusa in aceasta (o problema combatuta si in mai multe situatii pe care le-am citit pe site).
Iata de ce am intrebat despre "cursul corect" al procesului,
-sustinerea verbala a "acordurilor" si depunerea "tranzactiei" asupra bunurilor comune, daca mai este cazul.
Cu scurtimea n-am prea reusit-o dar va multumesc pentru rabdarea si intelegerea acordate.
Cu stima
dorin_bi
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
dorin_bi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid posibil? dorin_bi dorin_bi Buna ziua Pe scurt situatia este urmatoarea: - reclamanta doreste divortul din culpa comuna, incredintarea minorului, pastrarea numelui si 50% din ... (vezi toată discuția)
Cost proces divort copil minor si partaj-bucuresti crinamara crinamara Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor mihaela_ mihaela_ Buna ziua.Familia noastra are patru membrii:mama,tata,un baiat de 16 ani si eu de 21.Tata este un alcoolic.Am uitat vremea in care avea rolul de tata si nu de ... (vezi toată discuția)