dorin_bi a scris:
Nu intotdeauna am urmarit cu fidelitate cazul meu. Am dorit (poate si purtat un pic de "valul" curiozitatii) sa generalizez, pe cat m-a dus mintea.
Si pe mine cat ar trebui "sa ma duca mintea" (= sa ghicesc) care o fi generalul si care particularul (= situatia de fapt concreta) pentru a-mi putea da cu parerea despre tranzactia dvs.???
Pentru ca daca eu vad imobilul acela
vandut si banii impartiti (si nici nu mi-ati raspuns la intrebarea daca cererea de partaj mai cuprinde si alte bunuri) atunci eu
nu mai vad obiectul cererii de partaj.
Si daca nu vad obiectul cererii n-am cum sa vad o tranzactie pe un capat de cerere care nu mai are obiect. Deci, despre ce tranzactie vreti sa va vorbesc?? Pentru ca mie nu-mi place sa m-aud vorbind ...in general (obisnuiesc sa vorbesc al naibi de punctual...zic, eu)
Restul "acordurilor" ar trebui, dupa parerea mea, sa fie exprimate ... pe vorbe in sedinta si nu sub forma unei "tranzactii" (contract) care ar ajunge sa aiba ca "obiect" (si) ...un copil.
Sau, ma rog, asa vad eu lucrurile. Una e sa spuneti judelui ca sunteti de acord cu incredintarea copilului catre mama si cu totul altfel mi se pare sa luati o foaie de hartie s-o botezati tranzactie si sa povestiti despre copil in cuprinsul ei. (dar ce sa fac eu daca sunt si avocati care nu vad aici nici o diferenta ...macar de nuanta - macar atat cat ati sesizat dvs. punand intrebarea pentru ca ...parca, parca ceva nu vi se pare tocmai in ordine - ).