avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Cum pot obține certificatul de naștere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Cum pot obține certificatul de naștere românesc ...

Bună ziua. Cum pot obține certificatul de naștere românesc pentru nepotul meu, de 4 ani, născut în Italia, din mamă italiană și tată român. Părinții au fost decăzuți din drepturile părintești și copilul mi-a fost încredințat mie ,prin sentința definitivă. Intenționez să mă întorc în țară și să -l înscriu în învățământul românesc. Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 15 Iulie 2024
Trebuie transcris la autoritatile din tara, certificatul de nastere obtinut in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea a reusit sa faca transcrierea Certificatului de nastere Italian in Certificat de nastere Romanesc. Intrebare: 1-In acest caz ce cetatenie are ... (vezi toată discuția)