avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces partaj, acțiuni societate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces partaj, acțiuni societate

Bună ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastră într-o speță legată de divorț și partaj. Recent, m-am despărțit de soția mea și urmează să începem procesul de divorț și partaj.

Înainte de a intra în concubinaj și ulterior în căsătorie, am înființat o firmă pe numele meu. Pe această firmă au fost achiziționate diverse bunuri, inclusiv imobiliare, exclusiv din profitul generat de firmă. Nu am adus aport propriu la societate nici în timpul concubinajului și nici în timpul căsătoriei. Menționez că societatea nu a plătit dividende, tot profitul fiind reinvestit în firmă.

În aceste condiții, soția are vreun drept să solicite creanțe asupra societății sau părți sociale în procesul de partaj? Menționez că au fost achiziționate bunuri de către societate și în timpul căsătoriei, dar doar din banii firmei.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și sfaturi.
Cel mai recent răspuns: George2025 , utilizator 22:02, 16 Iulie 2024
De asemenea, profitul firmei a fost mai mare decât sumele reinvestite, profit care a mers în capitalul propriu al firmei, nefiind repartizat niciodată ca dividende prin vreo hotărâre AGA. Poate avea dreptul la profitul firmei chiar dacă acesta nu a fost repartizat de societate ca dividende?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dividende smoothie smoothie Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme legate de procedura de partaj de dupa divort. 1. sotul este asociat unic la societate infiintata inainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat datorită continuării conviețuirii după divorț, timp în care s-au derulat mai multe tranzacții. ce drepturi am? Persoanax Persoanax Buna ziua ! Pana in mai 2011 am fost căsătoriți și pana in prezent am stat in concubinaj . Acum suntem despărțiți in fapt . In timpul căsniciei ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj cu averea inregistrata pe persoana juridica mmireille mmireille Am divortat de curand. Eu si fostul sot am pus bazele unei afaceri in timpul casatoriei, afacere infiintata acum 18 ani. Majoritatea bunurilor sunt pe firma. ... (vezi toată discuția)